TRO OG EKSISTENS | Ry Højskole
17505
page,page-id-17505,page-child,parent-pageid-17491,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,cookies-not-set,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive

TRO OG EKSISTENS

TRO OG EKSISTENS

De fleste mennesker tror på noget. Tro er en del af at være menneske, ligesom at håbe og at elske. Nogle knytter troen til en bestemt religion. Andre erklærer sig for ateister eller agnostikere. Mange har svært ved at finde ord for deres ståsted, fordi vi er opdraget til at troen er så privat en sag, at vi sjældent taler om det med andre.

 

Religion i samfundet og i menneskelivet

Det er vigtig at prøve at formulere sig i trosspørgsmål. Måske vigtigere end nogensinde før, fordi troen ikke længere kun er en privat sag. Religionen fylder i samfundet, og troen fylder mere og mere i et menneske, som livet folder sig ud.

troogeksistens-1
kagetallerken 650 x 450

I faget Tro og Eksistens kigger vi ud på den nationale og internationale scene, og ser på hvordan troen skaber godt og ondt blandt mennesker. Og vi kigger på os selv i det ganske nære, for at sætte ord på hvad den gør dér.

 

Emner i faget er f.eks.: forholdet mellem tro og videnskab, det ondes problem, religion og politik, sandhed, håb og løgn. Emnerne belyser og diskuterer vi ud fra korte artikler, TV-indslag, citater, musikvideoer m.m.

 

Hvis du har spørgsmål til horisontfagene på Ry Højskole eller til valgmulighederne på skemaet, er du velkommen til at skrive til os på kontoret@ryhojskole.dk eller ringe på 8689 1888.

 

Klik for at komme tilbage til hovedsiden for Horisont

Her bor vi

RUNDVISNING

TILMELD

KONTAKT