Teater Højskole med Drama, Skuespil og 4 Teater-fag | Ry Højskole
Teater & Drama på Ry Højskole: Fordyb dig intensivt i Teater, Drama og Skuespil. Bliv en bedre Skuespiller på Ry Højskole - Få en brochure her!
17396
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17396,page-parent,page-child,parent-pageid-16588,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.8,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

TEATER OG SCENEKUNST

Teater og scenekunst på Ry Højskole

Måske du er nysgerrig på at udvikle dit talent yderligere, måske du aldrig har stået på en scene før.

 

Det kan være du har lyst til at prøve at råbe højt og udforske din vildskab eller bare skubbe en smule til grænserne og modet og lære dig selv, din stemme og din krop lidt bedre at kende.

 

Måske din fantasi og kreativitet trænger til at blive vækket efter flere år på skolebænken. Det kan være du altid har haft en lyst til at prøve scenen af, men aldrig har haft muligheden eller nervøsiteten har stået i vejen?

 

I teaterfagene på Ry Højskole er der plads til alle og der gøres umage med at møde dig netop det sted hvor du er. Uanset om du har erfaring med teater eller ej.

I teaterfagene arbejder vi bredt indenfor teater, performance og scenekunst. Vi dykker ned i skuespil, improvisation, bevægelse og stemmetræning. Vi undersøger hvorfor æstetik og den røde tråd er vigtigt i fortællinger. Vi arbejder med instruktion, iscenesættelse og det at skabe en scene fra bunden der vil noget med sit publikum. Alt sammen baseret på velafprøvede teaterteknikker og stilarter med et stort fokus på krop, sind og sanserne. I et trygt, skabende fællesskab bruger vi hinanden til at udvikle vores eget individuelle ståsted. På de skrå brædder leger og eksperimenterer vi. Her er plads til det skæve, det smukke, det larmende, det rolige, det lille og det store udtryk.

 

Kort sagt; i teatret arbejder vi med hele kroppen, hjernen og hjertet. Verden udenfor og vores indre liv.

Scenen er din: Få fuldt fokus på teater og scenekunst
Både forår og efterår kan du vælge hovedfag med teater- og scenekunstundervisning. Der vil være et særskilt fokus i hver af de to hovedfag – du kan læse mere nedenfor. Du har også mulighed for at prøve kræfter med teater og scenekunstfag som valgfag. Her udbydes forskellige fag med høj faglig kvalitet og plads til leg, nysgerrighed og fordybelse.  Kan du slet ikke få nok af teater og scenekunst, har du mulighed for både at vælge tater som hovedfag samt teater som valgfag i løbet af dit ophold på højskolen.

 

Optimale rammer

I vores fantastiske otte-kantede sal er der plads til at fantasien kan få frit løb. Rummet kan sættes præcis som vi ønsker det; de store bjælker kan bruges som hejseværk eller scene, publikum kan flyttes rundt som det passer bedst og sammen med røg og det helt rigtige scenelys, kan selv de vildeste idéer få liv. Magien opstår også i vores tætpakkede kostumekælder hvor karakterer kan komme til live i det helt rigtige kostume og omgivet af den rigtige scenografi.

 

Undervisere

Underviserne på teaterfagene har selv stor erfaring med den scenekunstneriske verden, både som spiller og underviser. Gæstelærere har specialiseret sig i deres fag og tilføjer værktøjer der inspirerer det arbejde eleverne er i gang med.

 

Ønsker du at søge ind på teaterskolen, tilbydes sparring i det omfang det er muligt.

 

Få mere information om teater-undervisning på Ry Højskole
Hvis du har spørgsmål til undervisning og fagene indenfor Teater og Drama på Ry Højskole eller til valgmulighederne på skemaet, er du velkommen til at skrive til os på kontoret@ryhojskole.dk eller ringe på 8689 1888.

Har du set vores brochure? Her kan du læse mere om dagligdagen og de lange kurser på højskoleopholdet. Få vores gratis brochure her.

 

Få en rundvisning

Kom og besøg os og få en rundvisning: Oplev højskolen og hør mere om teater, drama og mulighederne for at udvikle dig som skuespiller.

Læs også:

Hvordan bliver man skuespiller?

Guide til scenekunstuddannelser og scenekunstskoler

Sang og skuepil: scenekunst på Ry Højskole

MUSIKTEATER

I Musikteater skal vi forene musikkens og teatrets sprog i en forestilling, hvor kunstarterne gensidigt beriger hinanden.

Læs mere

TEATER OG SCENEKUNST

I faget Teater og scenekunst dykker vi for alvor ned i scenekunstens hvirvlende verden. I starten af forløbet øver vi os i de teknikker og det håndværk der gør os i stand til sammen at skabe en forestilling. Vi tager på ture ud af huset for at finde inspiration i verden og teaterlivet omkring os.

Læs mere

IMPROTEATER

Impro er sjovt, umiddelbart og her øver man sig for alvor i at slippe kontrollen. Meeeeen, vi starter stille og roligt, får skabt et trygt og godt rum til at prøve noget af, fejle og prøve af igen.

Læs mere

DET UNDERSØGENDE TEATER

I Det Undersøgende Teater skal vi lege med mange forskellige stilarter og skæve vinkler på scenekunst. Det kan være det fysiske teater indenfor akrobatik og storytelling, mad-teater hvor den sjove spiseoplevelse bliver iscenesat, radiofortællinger hvor der arbejdes med analoge lydeffekter.

Læs mere
Teater højskole

RUNDVISNING I TEATERS FAGLOKALER

Få et smugkig ind bag tæppet til Teater og scenekunsts faciliteter på Ry Højskole.
Først træder vi ind i den store teatersal med professionelt lyd og lys udstyr.
Afslutningsvis bevæger vi os ud i sminkerummet hvor de sidste nerver rystes af.

Her bor vi

RUNDVISNING

TILMELD

KONTAKT