FLERE VALGFAG | Ry Højskole
24899
page,page-id-24899,page-parent,page-child,parent-pageid-16588,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,cookies-not-set,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive

FLERE VALGFAG

grupper på Dækket 1150 x 500

Valgfagene er de fag der på skemaet er angivet med rødt. Til dagligt kalder vi dem også de røde fag.

 

Nogle af dem finder du her på siden, andre bliver præsenteret sammen med de hovedfag, de forbindes med. Nogle valgfag kan man vælge både i første og anden periode.

Hvis du har spørgsmål om valgfagene på Ry Højskole eller til valgmulighederne på skemaet, er du velkommen til at skrive til os på kontoret@ryhojskole.dk eller ringe på 8689 1888. Du er også meget velkommen til at besøge os og få en rundvisning.

Foto på Ry Højskole

FOTO

Vi dykker ned i kunstverdenens mest udbredte genrer: Fra de store monumentale værker til de små hverdagsklip, fra museumsværker over mormors anevæg til snapshots.

Læs mere

RYTMISK KOR

Stemmetræning, rytme- og intonationsøvelser. I Rytmisk kor elsker vi at synge – også foran et publikum.

Læs mere
Korpiger 415x280
Vemmelev Skole, Visible Learning

IDRÆT

Idræt er faget, hvor vi konstant er på jagt efter den sjovest mulige vej til den højest mulige forbrænding/puls. Vi skal lege, svede og opfinde nyt.

Læs mere

FILOSOFI

I faget Filosofi undres vi og tænker over nogle af de helt fundamentale spørgsmål omkring livet. Vi dykker ned i klassiske og moderne tænkere, og gennem diskussioner leder vi efter svar på spørgsmål inden for emner som kunst, natur, samfund med mere.

Læs mere
filosofisk samtale 650 x 400
fællesmøde 650 x 400

RETORIK

I Retorik lærer du at mestre sproget og overbevise med dine ord. Argumentation, stil og appelformer er her nøgleordene. Vi analyserer både hinanden, politiske aktører og foredragsholdere for at skabe opmærksomhed på kommunikationen.

Læs mere

LITTERATUR OG SKRIVEVÆRKSTED

På Skriveværkstedet er der plads til alle. Kriteriet er, at du har lyst til at skrive. Du bliver præsenteret for gode skriveøvelser og konstruktiv kritik, der udvikler og forbedrer din skrivestil.

Læs mere
skriveværkstedet 650 x 650
Vom 650 x 450

PSYKOLOGI

Freud, Jung, kropssprog, drømmearbejde og selvanalyser: I psykologi arbejder vi praktisk og teoretisk mod en større selvindsigt. Vi arbejder bl.a. med personlighedsudvikling og på at opnå en større forståelse af mekanismerne, der opstår i sociale relationer.

Læs mere

MYTOLOGI

I Mytologi forsøger vi at afdække, hvad forskellige myter fortæller os. Hvad kan de lære os om livet, og hvordan forstår vi livet? De historier vi fortæller hinanden afspejler, hvem vi er som mennesker.

Læs mere
natur 415 x 280
15 MINUTTER

MÆRK VERDEN

Igennem forskellige øvelser, lege og udfordringer oplever vi, hvordan virkeligheden fremstår anderledes alt efter hvordan vi lægger mærke til den. Det hele handler om opmærksomhed.

Læs mere

FILM

Undervisningen finder sted i Ry Biograf, hvor vi sammen ser film og efterfølgende debatterer filmens karakterer, fortællesprog, handling, scenografi med mere. Der vises film af de største danske og internationale filminstruktører.

Læs mere
ry biograf 2 415x280
livsrejse 650 X 450

LIVSREJSE

Livsrejse handler om hvad vi gør, når vi bliver overrumplet af livets uvished, og fremtiden lige pludselig ligger åben foran os. Om hvordan vi ser de ting vi frygter i øjnene, og bliver opmærksomme på det der har betydning for os.

Læs mere

PÆDAGOGIK

Pædagogik handler om opdragelse og dannelse, undervisning og læring. Hvad er egentlig vigtigt at kunne og lære, for at leve i det samfund der er vores?Med udgangspunkt i vores egne fortællinger om skole og barndom vil vi undersøge og diskutere, hvad der har betydning, når vi dannes og uddannes.

Læs mere
140821-spørg-dig-til-en-ven (1)
På højskole med dans

DANS

Med en kreativ tilgang til dans er der ikke noget, der er rigtigt eller forkert – vi har derimod fokus på at finde glæden og trygheden ved at danse – styrke, smidiggøre og mobilisere vores krop.

Læs mere

YOGA

Yoga er ro og nærvær, sved på panden og smidighed, tid til at mærke hvordan du har det i din krop lige nu. Yoga er en måde at give dig selv opmærksomhed, og en øvelse i at være til stede lige nu og her.

Læs mere
Yoga på højskole
krydderibedet 650 x 550

VERDENSMAD

Er du blevet træt af pasta med tomatsovs? Savner du inspiration til at lave lækker mad af det, der nu lige er i køleskabet i dag? Eller har du bare altid haft lyst til at give dig i kast med mad fra hele verden?

Læs mere
Her bor vi

RUNDVISNING

TILMELD

KONTAKT