Kunst på Højskole - Maleri, keramik, billedkunst m.m. | Ry Højskole
Tag på Ry Højskole og fordyb i Kunst: Lær at udtrykke dig kreativt i tegning, maleri, keramik & billedkunst. Læs mere om Kunst på Ry Højskole her. Alle kan være med, uanset niveau og erfaring. Lær håndværket fra bunden, slip kreativiteten løs og mærk glæden ved at skabe din egen kunst. Besøg Kunst på Ry Højskole lige her.
17454
page,page-id-17454,page-parent,page-child,parent-pageid-16588,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,cookies-not-set,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive

KUNST OG FORM

KUNST PÅ RY HØJSKOLE: MALERI, KERAMIK OG BILLEDKUNST

Tegning og Maleri og Keramik er hovedfagene indenfor området Kunst og Form på Ry Højskole. De har forskellige navne afhængig af perioden de tilbydes i. Du kan følge dem alle, eller nøjes med et eller to. Foruden hovedfagene kan du vælge en række kreative sidefag.

 

Glæden ved at skabe.
Når du skaber et billede eller arbejder med ler, fastholder du en tanke, oplevelse eller sansning ved hjælp af farve, form og flade. Du betjener dig af et ordløst sprog og bruger hænderne som redskab for de ideer, du vil udføre.

 

Håndværket i centrum.
Det kræver ikke særlige forudsætninger at være med. Det er i orden at have ”glemt”, hvordan man tegner, eller at du aldrig nåede længere end til

pølsemetoden. Men forudsætning for god kunst er næsten altid godt håndværk. Derfor er der i undervisningen en række forberedelser til at kunne skabe og forme frit.

 

Supplerende sidefag:

Ønsker du at fordybe dig i flere sider af dit kreative potentiale kan du vælge Hot Skrot, Strik og Brik, eller Foto. Der er også mulighed for at vælge Keramik som sidefag i sensommeren.

 

Hvis du har spørgsmål til fagene på Kunst og Form på Ry Højskole eller til valgmulighederne på skemaet, er du velkommen til at skrive til os på kontoret@ryhojskole.dk eller ringe på 8689 1888. Du er også meget velkommen til at besøge os og få en rundvisning.

BILLEDKUNST

Vi maler med akryl på lærred, men vi vil også arbejde med croquistegning, og måske prøve grafikken og dens mere rå og sort/hvide muligheder af, hvis vi får lyst.

Læs mere
gummisko 415 x 280
staffeli 415 x 280

TEGNING OG MALERI

I Tegning og Maleri begiver vi os ind i kunstens verden, hvor du teknikker i forhold til at tegne perspektiv, dybde, lysgengivelse og bevægelse. Vi arbejder med forskellige materialer, som fx kul, kridt, tusch, farveblyanter m.v.

Læs mere

KERAMISK FORMGIVNING

I Keramisk Formgivning lærer du at give leret form ud fra en idé. Du præsenteres for flere grundlæggende teknikker og dekorationsmetoder. Vi arbejder også med keramisk design, hvor der skrues helt op for kreativiteten.

Læs mere
Dreje-ler-415x280
vaerker-2

KERAMISK DESIGN

Hvad er en god kop? Og hvordan ser den skål ud, du helst vil spise din yoghurt af? I faget Keramisk Design udvikler vi forme til støbning i gips. Formene laves først i ler, hvorefter de overhældes med flydende gips…

Læs mere

KERAMIK INTENSE

Faget er en bred introduktion til det at arbejde med ler. Det har som de andre fag i feltet udgangspunkt i kunsthåndværket. Du arbejder med de grundlæggende teknikker som drejning, plade– og pølsemetode.

Læs mere
dreje-6
Raku-2

RAKU

På sensommerskolens keramikhold arbejder vi med den japanske brændingsteknik Raku. Inden vi når til brændingen, får du opgaver indenfor teknikker som plademetode og pølsemetode.

Læs mere

FOTO

Der bliver bl.a. stillet opgaver indenfor en række af portrættets stilarter: studieportræt, miljøportræt, glamour, udendørsportræt, selvportræt osv. Undervejs stifter vi bekendtskab med lidt kamerateknik, billedredigering med Photoshop Elements og lyssætning.

Læs mere
DSCF2286
træ-med-strik-415-x-280

STRIK OG BRIK

Islandske sweatre, modesjaler, huer til hele din husgruppe, vævede billeder, hjemmespundet uld, plantefarvning, strik til træerne på gårdspladsen. I strik og brik arbejder vi med husflids- og kunstshåndværk.

Læs mere

HOT SKROT

Gør op med ”brug og smid væk”-mentaliteten i faget Hot Skrot, hvor vi sammensætter gamle ting på nye måder. Vi bruger bl.a. skrammel, møbler, stof, lamper og andre genbrugsting.

Læs mere
HotSkrot-A-415x280
Her bor vi

RUNDVISNING

TILMELD

KONTAKT