Tag familien med på højskole i sommerferiens uge 28: Vi tilbyder 6 forskellige workshops med Natursafari, Teater, Musik på tværs, Keramisk værksted, Svejs dig glad eller Planter og design. Børn, forældre og bedsteforældre med børnebørn kan deltage sammen (børn skal være fyldt 10 år). Man er også velkommen uden børn.
Fra Ry Højskoles have og park er der direkte adgang til Møllesø og Gudenåen på kanten af et af Danmarks største skovområder. Vi har egen badebro med vippe, friluftssauna, plateauer i træerne og klatrefaciliteter, der kan udfordre børn og voksne i alle aldre.
Den syvkantede teatersal med sminkerum er tumleplads for skuespillere, og musiklokalerne er veludstyrede med sanganlæg og masser af instrumenter. Keramikerne og Co2-svejserne arbejder enten udendørs eller i vores værksteder.
Kort sagt: familiekurserne er den perfekte ramme for en uge for børn, unge, forældre og bedsteforældre, der ønsker inspiration til oplevelse, leg, læring og samvær på tværs af alder, fysik og forudsætninger.
Det endelige program for Ry for Familier 2023 er endnu ikke helt færdigt. Men her kan man orientere sig om program for Ry for Familier 2022.
Børn og voksne deltager sammen på alle workshops, men behøver ikke som familie at vælge det samme.
Hver formiddag deltager man i sit valgte modul. Eftermiddagene byder på fællesoplevelser, og man får prøver på nogle af de andre workshop.
På familiekurserne bliver du en del af et klassisk højskoleophold med morgensamling, fortælling, sang, leg, samtaler og hyggeligt samvær.
Kursusleder: Mads Strange Laursen
Priser
Voksne : 5.500,-
Unge under 25 år : 3.600,-
Børn 10 – 17½ år : 2.800,-
Tilmeldinger til sommerkurserne starter 7. november 2022 kl. 12.00.
Vi udforsker naturen og udfordrer hinanden i kanoflåder og leg i skolens have ved Gudenåen.
Vi skal ro i kano og kajak. Vi skal afprøve vores mod og samarbejde, når vi klatrer på Himmelstigen eller havens træer, og vi skal nyde udelivet, når vi laver mad over bål, og når vi tager på tur og overnatter i det fri.
Undervisere: Marie Riis, Maria Halding, Frands Toudal, William Horn
Du kommer til at møde det skulpturelle i form af fantasifulde lysestager, der bygges op med groft ler, eller med mystiske æsker der sættes sammen af lerplader.
Du kan også arbejde med mere almindelige brugsting som kopper og skåle, der bygges op af pølser eller drejes på drejeskiverne.
Undervisere: Lene Friislund og Birgit Marie Østerby
Vi skal arbejde med nogle af teatrets grundelementer, vi skal improvisere, og vi skal afprøve hinanden og os selv på gulvet bl.a. indenfor de forskellige discipliner i teatersport.
Vi skal også arbejde med status, roller og gode historier, men først og fremmest skal vi hitte på, lege og spiller en masse teater med og for hinanden.
Underviser: Katrine Weigelt Nielsen
Du lærer i begyndelsen af ugen det grundlæggende omkring teknik og sikkerhed, så vi hurtigt kan komme i gang med at konstruere opfindsomme, mærkelige maskiner.
Måske bygger vi mekaniske cykler af genbrug og alt det vi sammen finde på.
Underviser: Niels Rahbæk, Anders Baumann og Thomas Vedel
Jord, blomster og beskidte fingre er et must, når vi sammen forbinder ideer og natur til nye design. Det bliver en uge, hvor håndarbejde er i fokus.
Underviser: Else Lerstrup og Sille Windum
Her skal der spilles musik, rokkes med rytmer og rulles med stemmer. Måske spiller vi musikken på en helt anden måde end dens oprindelige form. Der er plads til leg, sammenspil, og glæde på vores Musik på tværshold.
Undervisere: Anders Graae og Kristian Skårhøj