Familiekurser: Ry for Familier - Højskole i uge 29 | Ry Højskole
19489
page,page-id-19489,page-parent,page-child,parent-pageid-17607,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,cookies-not-set,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive

RY FOR FAMILIER UGE 29  12 – 18. JULI 2020

RY FOR FAMILIER – FAMILIEKURSER I UGE 29

 

Tag familien med på højskole i sommerferiens uge 29: Vi tilbyder 6 forskellige workshops med Natursafari, Teater, Musik på tværs, Keramisk værksted, Svejs dig glad eller Planteplaneter. Børn, forældre og bedsteforældre med børnebørn kan deltage sammen (børn skal være fyldt 10 år). Man er også velkommen uden børn.

 

Fra Ry Højskoles have og park er der direkte adgang til Møllesø og Gudenåen på kanten af et af Danmarks største skovområder. Vi har egen badebro med vippe, friluftssauna, plateauer i træerne og klatrefaciliteter, der kan udfordre børn og voksne i alle aldre.

 

Den syvkantede teatersal med sminkerum er tumleplads for skuespillere, og musiklokalerne er veludstyrede med sanganlæg og masser af instrumenter. Keramikerne og Co2-svejserne arbejder enten udendørs eller i vores værksteder.

Kort sagt: familiekurserne er den perfekte ramme for en uge for børn, unge, forældre og bedsteforældre, der ønsker inspiration til oplevelse, leg, læring og samvær på tværs af alder, fysik og forudsætninger.

 

Programmet i detaljer er endnu ikke helt færdigt. Her kan man se program for Ry for Familier 2019

 

Børn og voksne deltager sammen på alle workshops, men behøver ikke som familie at vælge det samme.

 

Hver formiddag deltager man i sit valgte modul. Eftermiddagene byder på fællesoplevelser og man får prøver på nogle af de andre workshop.

 

På familiekurserne bliver du en del af et klassisk højskoleophold med morgensamling, fortælling, sang, leg, samtaler og hyggeligt samvær.

 

Kursusleder på familiehøjskolen: Mathias Nilsson

 

Pris kr. 4.900/2.550
Online tilmelding

forside 415 x 280

NATURSAFARI FOR FAMILIER

Vi skal sejle i kano og kajak. Vi skal afprøve vores mod og samarbejde, når vi klatrer på himmelstigen eller i de gamle træer,  – når vi laver mad over bål, og når vi overnatter i det fri.

 

Vi udfordrer hinanden i kanoflåder og leg, og vi udforsker naturen gennem det vi lærer. Måske skal vi på mountainbike i himmelbjergene, måske bliver kajakpolo det helt store.

 

Undervisere: Marie Riis m. fl.

Læs mere

KERAMISK VÆRKSTED

Du kommer til at møde det skulpturelle i form af fantasifulde lysestager, der bygges op med groft ler, eller med mystiske æsker der sættes sammen af lerplader.

 

Du kan også arbejde med mere almindelige brugsting som kopper og skåle, der bygges op af pølser eller drejes på drejeskiverne.

 

Underviser: Lene Friislund og Birgit Marie Østerby

Læs mere
keramik 600 x 400
teater FOR FAMILIER 600 X 550

TEATER FOR FAMILIER

Vi skal arbejde med nogle af teatrets grundelementer, vi skal improviserer, og vi skal afprøve hinanden og os selv på gulvet bl.a. indenfor de forskellige discipliner i teatersport.

 

Vi skal også arbejde med status, roller og gode historier, men først og fremmest skal vi hitte på, lege og spiller en masse teater med og for hinanden.

 

Undervisere: Maria Holst Andersen og Karina Krægpøth Hagge

Læs mere

SVEJS DIG GLAD

Du lærer i begyndelsen af ugen det grundlæggende omkring teknik og sikkerhed, så vi hurtigt kan komme i gang med at konstruere opfindsomme, mærkelige maskiner.

 

Måske bygger vi mekaniske cykler af genbrug og alt det vi sammen finde på.

 

Undervisere: Niels Rahbæk og Jacob Krogh

Læs mere
svejs dig glad 315 x 280
lillaplanteplaneter 500 x 500

PLANTEUNIVERS

Jord, blomster og beskidte fingre er et must, når vi sammen forbinder ideer og natur til nye design. Det bliver en uge, hvor håndarbejde er i fokus.

Underviser: Benthe Boesen og Kaja Skytte

Læs mere

MUSIK PÅ TVÆRS

Her skal der spilles musik, rokkes med rytmer og rulles med stemmer. Vi skal spille musik fra da farfar var ung, fra mor’s tid på dansegulvet og ikke mindst fra tiden lige nu.

 

Måske spiller vi musikken på en helt anden måde end dens oprindelige form. Der er plads til leg, sammenspil, og glæde på vores Musik på tværshold.

 

Undervisere: Anders Graae og Mathias Kruse

Læs mere
musik på tværs 600 x 400