SOCIALE MEDIER | Ry Højskole
23933
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-23933,page-child,parent-pageid-23865,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.8,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

SOCIALE MEDIER

NY EU-DOM OM FACEBOOK OG RY HØJSKOLES DATAANSVAR PÅ FACEBOOK OG ANDRE SOCIALE MEDIER

 

 

EU-domstolen har den 5 juni 2018 afsagt en dom (C-210/16) om bl.a. dataansvaret for såkaldte fansider på Facebook (herhjemme også blot kaldet Facebook-sider, ikke at forveksle med privates Facebookprofiler).

 

Ry Højskoles profil på Facebook er omfattet af denne dom, som du kan se her.

 

Dommen betyder, at vi og Facebook har et fælles dataansvar for behandlingen af personoplysninger indsamlet i forbindelse med besøg på vores Facebooksider.

 

Dommen betyder konkret at:

Vi er sammen med Facebook fælles ansvarlig for at overholde reglerne i databeskyttelsesforordningen (i forhold til den pågældende Facebook-side)

 

Vi skal sikre, at besøgende på siden (uanset om de er Facebook-brugere eller ej) får information om persondatapolitikken og, i det omfang det er krævet, også giver samtykke til behandlingen

 

Vi skal sørge for at indgå en aftale med Facebook om fælles dataansvar, og i denne aftale skal det reguleres, hvem der har ansvar for hvad, og dem I behandler oplysninger om, skal have adgang til at se det væsentligste indhold af ansvarsfordelingen mellem Facebook og os.

 

Personer, der bliver registreret som følge af besøg på vores Facebooksider kan udøve deres rettigheder over for os. Det gælder f.eks. retten til indsigt, retten til at gøre indsigelse eller retten til sletning.

 

I forhold til et eventuelt erstatningsansvar i forbindelse med behandlingen af personoplysningerne hæfter vi og Facebook solidarisk.

 

Vores Databeskyttelsespolitik kan du læse om her.

 

Ry Højskole har ikke mulighed for, på nuværende tidspunkt, at indgå en aftale med Facebook om fælles dataansvar.  Det Irske Datatilsyn er i dialog med Facebook herom i relation til alle virksomheder i Europa.  Facebooks hovedkontor i Europa ligger i Irland.

 

Ry Højskolekan således ikke, på nuværende tidspunkt, leve op til dommens krav om fælles dataansvar med Facebook.

 

Hvis du derfor ønsker at kommunikere med os på Facebook fraskriver Ry Højskole sig ethvert ansvar for, at skolen kan leve op til kravene.

 

Hvis du ikke kan acceptere dette, skal du forlade Højskolens Facebooksider nu.

 

Ry Højskolefølger løbende udviklingen og vil så snart som muligt sikre, at også vores Facebooksider kan overholde Ry Højskoles databeskyttelsespolitik.

Her bor vi

RUNDVISNING

TILMELD

KONTAKT