Forårsfriluftsliv | Ry Højskole
17355
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17355,page-child,parent-pageid-15850,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.8,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

FORÅRSFRILUFTSLIV

FORÅRSFRILUFTSLIV

Lange dage og lyse nætter
Foråret skal ses, høres og mærkes – alene og sammen med andre – i skoven, på vandet og i luften. Dagene bliver længere og varmere og nætterne lysere og kortere. Mulighederne for at tage på eventyr og nye ekspeditioner stiger, i takt med at alting springer ud. Turene bliver længere, og dine færdigheder bliver større.

 

Øvelse og fordybelse
Vi skal øve og fordybe os i nye områder: arbejde med forskellige former for klatring og sikringsteknikker, så vi både kan rappelle ned fra tårnet og klatre i bøgetræer. På vandet vil du lære roteknik, kammeratredning og måske en grønlændervending i kajakken.
Du skal kæmpe med ømheden fra mountainbikens bump mod din bagdel, opleve uvisheden, når kortet ikke passer til virkeligheden, og nyde trygheden, latteren og den gode samtale med en kammerat ved bålet. Vi skal lave god mad over ild, i gløder, i jordovn eller på et trangiasæt.

Foraarsfriluftsliv_Ry-Hoejskole_IMG_6439
Foraarsfriluftsliv_oppe-i-et-trae_13

Trekking i Himalaya eller vandring i Nørre Snede?
Du vil få vigtige erfaringer med din oppakning, så du kan fremover kan ’bære dit hjem på ryggen’, måske pakket ned i kajakken. Verden er åben, hvad enten du er til trekking i Himalaya, ’kajak til du tilter’, fossejlads eller vandring i Nørre Snede. Når nætterne bliver varmere, afprøver vi det, vi har lært.

 

Vi skal på kortere eller længere ture med forskellige overnatningsformer: på en kanoflåde med fakler nedad Gudenåen, i hængekøjer i toppen af et bøgetræ, under åben himmel ved Vesterhavet eller på hølofter i det midtjyske. Vi undersøger, hvad der sker når drømmen, det skøre og det skæve møder virkeligheden.

Fordybelsesugen
Fordybelsesugen er delt i to. De første dage er vi på eventyr i mindre grupper med udgangspunkt i et interessefællesskab eller en skæv ide: en kajaktur på Gudenå eller Limfjorden, cykle eller vandre langs veskysten, knallertsafari, nak og æd en østers, blaffe på udkanten eller?
Derefter mødes vi alle på Cold Hawai i Klitmøller, hvor vi prøver kræfter med det vilde Vesterhav, paddle surf, kajaksurf, windsurf og måske en solnedgangstur på islandske heste, inden vi runder ugen af med alpin klatring.

 

Stikord til forløbet
Rappelling, MBT, klatring, surfing, sejlads, kano og kajak, ridning, teamtræning, overnatning i det fri, mad over bål, navigation, turplanlægning og eventyr.
Forårsfriluftsliv er et af hovedfagene indenfor friluftsområdet om foråret

 

Klik for at komme tilbage til hovedsiden for Friluftsliv eller til Skema

Himmelstigen

Rundvisning På Faget Friluftsliv.

Her er et smugkig ind i Havestuen. Her hænger billederne fra de mange naturoplevelser Friluftsliv byder på.

 

Her fra går det ud i haven og ned til søbredden, der ligger få meter væk.

 

Friluftsliv holder til i Søhøjlandet, og smukkere lokaler findes næppe noget sted i Danmark.

 

Dagen begynder som regel med en kort briefing i Havestuen – og så foregår resten udenfor.

Her bor vi

RUNDVISNING

TILMELD

KONTAKT