Højskole Filosofi – Filosofér over de store spørgsmål | Ry Højskole
Højskole med filosofi: Dyk ned i filosofiens klassiske og moderne tænkere. Udforsk livets store filosofiske spørgsmål i Filosofi på Ry Højskole. Se mere her
17493
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17493,page-child,parent-pageid-24899,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.8,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

FILOSOFI

FILOSOFI OG DEN FILOSOFISKE SAMTALE

De rigtige spørgsmål og den gode samtale

 

I faget Filosofi på Ry Højskole rokker vi sammen vores virkelighedsforståelse. Ved hjælp af samtalens kunst, og tænkere som Sokrates, Alan Watts, Charles Taylor og Monty Python, reflekterer vi over nogle af livets store spørgsmål, som f. eks: Hvad er tanken for en størrelse, og hvordan skaber det vi tænker vores verden?

 

Hvad er sandhed? Er der nogle ting, der er mere sande og virkelige end andre?

 

Hvad er det gode liv, og hvad betyder det for den måde, vi lever på?

 

Har mennesker større værdi end dyr? Er kultur mere værd end natur?

 

Hvad er tiden egentligt for et fænomen?

Filosofi på Ry Højskole
Undren i faget Filosofi

I Filosofi skaber vi et rum for fælles undren

Hvad er filosofi? I filosofi er der ikke nogen entydige eller rigtige svar. Det er spørgsmålene, der er vigtige. Derfor tager faget og undervisningen udgangspunkt i en fælles undren og undersøgelse af de spørgsmål, som har betydning for os.

 

Og fordi faget Filosofi og den filosofiske samtale ikke kun handler om at sidde ned og tænke, vil vi bevæge os ud i verden, når vi undersøger den. Vi leder efter mulige svar på livets store spørgsmål i samtale med hinanden, i kunsten, i litteraturen, i samfundet, i kulturen, og ude i naturen omkring højskolen.

 

Få mere information om Ry Højskole og Filosofi 

Hvis du har spørgsmål til Ry Højskoles fag Filosofi eller et af de andre fag på højskolen, er du velkommen til at skrive til os på kontoret@ryhojskole.dk eller ringe på 8689 1888.

Her bor vi

RUNDVISNING

TILMELD

KONTAKT