Familiekurser: Ry for Familier - Højskole i uge 28 | Ry Højskole
19489
page,page-id-19489,page-parent,page-child,parent-pageid-17607,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,cookies-not-set,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive

RY FOR FAMILIER UGE 28  10 – 16. JULI 2022

Tag familien med på højskole i sommerferiens uge 28: Vi tilbyder 6 forskellige workshops med Natursafari, Teater, Musik på tværs, Keramisk værksted, Svejs dig glad eller Planter og design. Børn, forældre og bedsteforældre med børnebørn kan deltage sammen (børn skal være fyldt 10 år). Man er også velkommen uden børn.

 

Fra Ry Højskoles have og park er der direkte adgang til Møllesø og Gudenåen på kanten af et af Danmarks største skovområder. Vi har egen badebro med vippe, friluftssauna, plateauer i træerne og klatrefaciliteter, der kan udfordre børn og voksne i alle aldre.

 

Den syvkantede teatersal med sminkerum er tumleplads for skuespillere, og musiklokalerne er veludstyrede med sanganlæg og masser af instrumenter. Keramikerne og Co2-svejserne arbejder enten udendørs eller i vores værksteder.

 

Kort sagt: familiekurserne er den perfekte ramme for en uge for børn, unge, forældre og bedsteforældre, der ønsker inspiration til oplevelse, leg, læring og samvær på tværs af alder, fysik og forudsætninger.

Det endelige program for Ry for Familier 2022 er endnu ikke helt færdigt. Men her kan man orientere sig om program for Ry for Familier 2021.

 

Børn og voksne deltager sammen på alle workshops, men behøver ikke som familie at vælge det samme.

 

Hver formiddag deltager man i sit valgte modul. Eftermiddagene byder på fællesoplevelser, og man får prøver på nogle af de andre workshop.

 

På familiekurserne bliver du en del af et klassisk højskoleophold med morgensamling, fortælling, sang, leg, samtaler og hyggeligt samvær.

 

Kursusleder: Mathias Nilsson

 

Pris kr. 5.100/2.600
Online tilmelding

 

Vi gør opmærksom på, at deltagerne fra Ry for Familier 2021 har fået tilbudt en plads før alle andre, fordi det tilsvarende kursus i 2021 blev afbrudt efter kun 1,5 døgn pga. coronarestriktioner. Der kan derfor være hurtigt udsolgt på flere af emnekurserne. Tilmeldingen åbner for alle andre den 1. november kl. 13.00.

forside 415 x 280

NATURSAFARI FOR FAMILIER

Vi skal sejle i kano og kajak. Vi skal afprøve vores mod og samarbejde, når vi klatrer på himmelstigen eller i de gamle træer,  – når vi laver mad over bål, og når vi overnatter i det fri.

 

Vi udfordrer hinanden i kanoflåder og leg, og vi udforsker naturen gennem det vi lærer. Måske skal vi på mountainbike i himmelbjergene, måske bliver kajakpolo det helt store.

 

Undervisere: Marie Riis m. fl.

Læs mere

KERAMISK VÆRKSTED

Du kommer til at møde det skulpturelle i form af fantasifulde lysestager, der bygges op med groft ler, eller med mystiske æsker der sættes sammen af lerplader.

 

Du kan også arbejde med mere almindelige brugsting som kopper og skåle, der bygges op af pølser eller drejes på drejeskiverne.

 

Undervisere: Lene Friislund og Birgit Marie Østerby

Læs mere
keramik 600 x 400
Teater for familier 400 x 400

TEATER FOR FAMILIER

Vi skal arbejde med nogle af teatrets grundelementer, vi skal improvisere, og vi skal afprøve hinanden og os selv på gulvet bl.a. indenfor de forskellige discipliner i teatersport.

 

Vi skal også arbejde med status, roller og gode historier, men først og fremmest skal vi hitte på, lege og spiller en masse teater med og for hinanden.

 

Underviser: Katrine Weigelt Nielsen, højskolelærer

Læs mere

SVEJS DIG GLAD

Du lærer i begyndelsen af ugen det grundlæggende omkring teknik og sikkerhed, så vi hurtigt kan komme i gang med at konstruere opfindsomme, mærkelige maskiner.

 

Måske bygger vi mekaniske cykler af genbrug og alt det vi sammen finde på.

 

Underviser: Niels Rahbæk

Læs mere
Svejs 2. 400 x 456
Plante 3. 400x400

PLANTER OG DESIGN

Jord, blomster og beskidte fingre er et must, når vi sammen forbinder ideer og natur til nye design. Det bliver en uge, hvor håndarbejde er i fokus.

Underviser: Kaja Skytte og Benthe Boesen

Læs mere

MUSIK PÅ TVÆRS

Her skal der spilles musik, rokkes med rytmer og rulles med stemmer. Måske spiller vi musikken på en helt anden måde end dens oprindelige form. Der er plads til leg, sammenspil, og glæde på vores Musik på tværshold.

 

Undervisere: Anders Graae og Mathias Kruse

Læs mere
Musik 400 x 550