FOLKEHØJSKOLE OG SKOLEKREDS | Ry Højskole
18056
page,page-id-18056,page-parent,page-child,parent-pageid-17982,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,cookies-not-set,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive

FOLKEHØJSKOLE OG SKOLEKREDS

FOLKEHØJSKOLE OG SKOLEKREDS

De fleste højskoler er opstået som resultat af lokale initiativer. Folkehøjskole hed det tidligere, og det er stadig almindeligt at tale som højskoler som folkehøjskoler.

 

Den første folkehøjskole er fra 1844 og ligger i Rødding. Siden er der kommet mange til. Ry Højskole er fra 1892 og blev til med hjælp fra ildsjæle og lokale borgere. Det næsten nybyggede forsamlingshus blev Ry Højskoles første bygning. Det var en gave fra byens borgere.

koncert-i-forsamlingshuset
Skolen-fra-vandet-415-x-2801

Lokal forankring
De fleste højskoler har en skolekreds. Ry Højskoles skolekreds mødes hvert år i april kvartal til generalforsamling, hvor bestyrelsen aflægger beretning og dets medlemmerne vælges. Skolekredsen er med til at sikre at Ry Højskole er lokalt forankret og til stadighed knyttes til byen som et kulturelt centrum.

 

Medlemsskab
Alle kan ansøge om medlemsskab af skolekredsen. Som medlem får man tilsendt oplysning om højskoleaftner, årsskrift fra Ry Højskoles elevforening og rabat på alle skolens arrangementer. Et medlemsskab koster kr. 110 om året.

 

Hvis man ønsker medlemskab af Ry Højskoles skolekreds, sender man en anmodning, som bestyrelsen efterfølgende godkender.

Her bor vi

RUNDVISNING

TILMELD

KONTAKT