BÆREDYGTIG HØJSKOLE | Ry Højskole
18030
page,page-id-18030,page-child,parent-pageid-17982,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,cookies-not-set,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive

BÆREDYGTIG HØJSKOLE

RY HØJSKOLE – BÆREDYGTIG HØJSKOLE

En bæredygtig højskole på søbredden i Ry. Det lyder ambitiøst, men bestyrelse og medarbejdere er gået i gang. Med sig har de først og fremmest haft Realdania og Kulturministeriet, der i 2012 bevilgede det økonomiske fundament til en forundersøgelse, der tænker højskolen ind i en bæredygtig fremtid.

 

Ry Højskole ligger i byrummet mellem den fredede stationsbygning og Gudenåen. Går man fra hovedgaden ind mellem skolens gamle huse, står man 50 meter senere i parken med udsigt over Rye Møllesø, der gennemløbes af Gudenåen.

 

”Når vi støtter forprojektet på Ry Højskole, er det fordi det på flere måder lever op til de rammer Realdania udstikker. Vi støtter udvikling af byrum. Vi vil gerne skabe nyt liv i gamle huse, og vi vil gerne medvirke til at danne rammen om det gode liv. Vi har givet støtten til at udvikle tankerne om fremtidens højskole i Ry, både fordi den er placeret, hvor den er, og fordi skolen arbejder med bæredygtighed,” fortæller Realdanias konsulent Eske Møller.

klostervej-by-night-480-x-215
skolen-fra-vandet-3-480-x-215

”Ry Højskole er 120 år gammel”, udtaler skolens forstander Ole Toftdahl. ”Hvis der også i fremtiden skal være højskole i Ry, må vi forberede os på en tid, hvor bæredygtigt byggeri og bæredygtigt liv i det hele taget bliv et krav fra både offentligheden og de elever, der søger højskolen.” Bæredygtigheden handler ikke kun om mursten, men det er et godt og håndgribeligt sted at tage fat.

 

Projektbeskrivelsen et afleveret d. 1. maj 2013 og skal danne baggrund for det rigtige projekt. ”Så bliver det alvor. Det bliver sikkert også kostbart”, tilføjer skolens forstander. ”Vi håber, at vi, når vi kommer så langt -, finder nogen, der vil hjælpe os med resten”.

Her bor vi

RUNDVISNING

TILMELD

KONTAKT