125 ÅRS JUBILÆUM | Ry Højskole
22997
page,page-id-22997,page-child,parent-pageid-17982,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,cookies-not-set,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive

125 års jubilæum

125 ÅRS HØJSKOLE PÅ MØLLESØENS BRED

Den første weekend i august 2017 samledes næsten 800 gamle elever til jubilæumsmøde på Ry Højskole.

 

Det var et elevmøde som vi plejede, men alligevel ganske særligt, fordi der var så meget at fejre. Det blev en fest med gensyn, glæde og generalforsamling, – med foredrag, fællessang og festmiddag. Det blev manifestation af begejstring og fælledsskab.

 

Genoplev dagen med indtrykkene nedenfor, –  læs Jubilæumsbogen, Skriftet eller gå på opdagelse i billedarkivet.

kh060817-72898
kh060817-72725

LØRDAG MORGEN OG GENERALFORSAMLING

Ry Højskoles elevforening er, tror vi selv, den bedste i landet. Den har netop haft 110-års fødselsdag i marts 2018, og er særdeles livskraftig.

 

Lørdag morgen er det tid til generalforsamling og teatersalen er slet ikke stor nok. Ca. 250 elever er samlet og de sidste må stå udenfor på plænen eller amfiscenen. Der er beretninger, regnskaber, diskussion, takketaler til afgående bestyrelsesmedlemmer, opstilling og motivationer for nye medlemmer og til sidst en valghandling, der varer længe nok til, at vi kan nå en halv sangtime, mens der tælles stemmer.

FOREDRAG I DET GRØNNE

Svend Brinkmann ville ikke ”gå glip” af 800 lyttere på plænen i Ry, så selv om hans foredragskalender var fyldt op til midt i 2019, blev det alligevel ham, der stod der til eftermiddagsforedraget lørdag.

 

Nedenfor i galleriet kan man se, hvordan det ser ud, når 800 ikke vil gå glip af Svend Brinkmann.

 

FOMO – ”fear of missing out” bliver til JOMO – ”joy og missing out” – eller “Gå Glip”

kh060817-72776
kh060817-72787

JUBILARTRÆF

Næsten hvert år samles store jubilæumsårgange, og 2017 var ingen undtagelse. De ældste deltagere havde gået på Højskolen i 1952. 1967 årgangen var 50 års jubilarer  og stillede med 28 deltagere. Fra 1962 årgangen mødte 13, der havde været elever for 55 år siden.

 

Jubilarerne mødtes i Spisesalen, eller med picnickurve på græsplænen. Så var der dømt kaffe, kage og cognaq.

SANGTIMEN

For mange var sangtimen weekendens højdepunkt. Sangene er vores fælles erindring. De binder os sammen på tværs af årgange årtier  – ja ligefrem århundreder.

 

Den obligatoriske sangtime var rykket ud på Amfiscenen, så alle kunne være med.

 

Musiklærerne Jeppe Bai og Jesper Jakobsen med sommerkursuskollegaen Kristian Enevoldsen var husorkester og Ole Toftdahl præsenterede sangene.

kh060817-72824
kh060817-72951

MOVE IT OVER YONDER

I spisesalen, 2 store telte på parkeringspladserne og et mindre i Solgården, var vi klar til festmiddagen. For en gang skyld sad køkkenet med til festlighederne. Maden kom udefra.

 

Fællesang fra 4 lokaliteter havde lidt vanskelige vilkår, men ritualerne blev overholdt. Den trænger ud til hvert et sted – først  3 vers på den gamle så 3 på nye melodi… Bendt Svendsens hurraer, og mod slutningen Gnags danmarkssang med de fleste i borddans…

 

Og så den sidste: ”Move it over yonder” og en lynoprydning til fælles worksong inden festen flyttede til haven.

FOLKEKLUBBEN PÅ DANMARKS SMUKKESTE KONCERTSTED

Fra Skriftets jubilæumsreportage:

Solen kravlede ned under horisonten. Skyerne stod der stadig. Et tæppe af finmaskede minder begyndte at lægge sig over haven. Bagved scenen legede vinden med vandoverfladen.

 

Og her stod vi så. Omgivet af venner. Skulder ved skulder. Sammen så vi op mod scenen, hvor det danske band Folkeklubben citerede Klaus Riffbjerg:

 

“Slå flint!/Hvis gnisten falder heldigt/Brænder bålet./Slå flint!/
Og hvis det hele kikser/var der gnisten/Som stinker tørt og/Fucking godt./Slå flint.”

kh060817-72978

SE HELE JUBILÆUMSSKRIFTET

LÆS JUBILÆUMSBOGEN

SE BILLEDER FRA DAGEN HER

Her bor vi

RUNDVISNING

TILMELD

KONTAKT

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.