Teaterproduktion | Ry Højskole
17371
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17371,page-child,parent-pageid-17396,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.8,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

TEATER

TEATER OG DRAMA  *  TEATER  *  IMPRO TEATER  *  TOTALTEATER  *  MUSIKTEATER

TEATER

Skuespillerens værktøjskasse
Skuespil er også et håndværk. I starten af forløbet vil vægten i undervisningen ligge på de færdigheder du har brug for, når vi senere sammen skal opsætte en forestilling.

 

Du vil lære det fysiske teater at kende, hvor det at bruge sig selv er i centrum for såvel komposition som billeddannelse. Som skuespiller skal man lære at aflæse, fastholde og videregive kropsligt udtryk – hvordan man bevæger og placerer sig i rum, hvordan man står, springer, sidder og ligger – som forudsætning for at kunne formidle følelsernes fysiske og psykiske udtryk.

 

Vi træner din stemme og krop og bruger dine erfaringer, fantasi og følelser som instrument. Psykologisk indlevelse og ensemble-træning, samt opbygning af en karakter, er vigtige forudsætninger for et godt resultat.

 

Ønsker du senere at søge ind på teater- eller scenekunstskolen, får du i faget Teater vigtige redskaber med dig.

blodbryllup: teaterfag på Ry Højskole

Garcia Lorca: Blodbryllup

pussy-riot-teater-ry-hojskle

Fra ide til manuskript og forestilling
Som afslutning på både forår og efterår opsætter vi en stor teaterproduktion, som spilles i skolens flotte teatersal, der er udstyret med  professionelt lyd- og lysanlæg. Teatereleverne vælger sammen med teaterlærerne, hvilket stykke der skal arbejdes med. Måske vælger vi at skrive stykket selv.

Stikord:
Fysisk visuelt teater, improvisation, manuskriptskrivning, iscenesættelse, instruktion, fortælleteknik, monologer, skuespiltræning, method acting, Stanislawski, Michael Chekow, Dario Fo, Keith Johnstone, Meyerhold.

 

Teater er et hovedfag forår og efterår indenfor området Teater og Drama.

 

Klik for at komme tilbage til hovedsiden for Teater og drama

Rundvisning i Teater
Få et smugkig ind bag tæppet til Teater og Dramas faciliteter på
Ry Højskole. Først træder vi ind i den store teatersal med professionelt lyd og lys udstyr. Afslutningsvis bevæger vi os ud i sminkerummet hvor de sidste nerver rystes af.

 

Læs også:

Hvordan bliver man skuespiller?

Guide til scenekunstuddannelser og scenekunstskoler

Her bor vi

RUNDVISNING

TILMELD

KONTAKT