Band | Ry Højskole
17386
page,page-id-17386,page-child,parent-pageid-17435,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,cookies-not-set,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive

BAND OG SAMMENSPIL

BAND OG SAMMENSPIL PÅ RY HØJSKOLE

Bandfaget er delt op I 3 faser: prøv, live og production

I de første uger skal vi prøve kræfter med forskellige musikalske stilarter.
Det kunne være Motown, Reggae, Latin, skæve taktarter eller Jazz…

I næste fase arbejder vi frem mod en livekoncert på vores Ryskilde festival. Her spiller vi typisk fed dansemusik.

I produktionsfasen indspiller vi i skolens studie og gør klar til vores sidste koncerter omkring Gæstedagen.

 

Alle instrumenter er velkomne.
Der er plads til trommesæt, bas, guitarer, keyboards, perkussion, blæsergruppe, sangere, violiner, harper og gerne nogen, der kan spille på noget helt syvende.

band-s2
band-3

Den fælles lyd.
Som band skal vi både arbejde med vores fælles lyd, og med vores instrumenter hver især. Undervejs spiller vi for hinanden, – giver kritik, gode råd og ideer.
Du vil blive en del af en sammenhæng, hvor vi lærer af hinanden og samler vores forskelligheder til spændende musikalske løsninger.

 

Improvisation, aflytning og musikteori.
Vi øver teori, hørelære og rytmik for at få et fælles sprog og en fælles forståelse af musikken, og vi øver korstemmer og intonation for at mærke og forstå det klanglige univers. Vi skal øve os i at improvisere og spille solo, og vi skal sammen lytte numre af, for at forstå hvilke byggeklodser vores yndlingssange består af.

Studieindspilning og koncert.
Undervejs kan vi spille koncerter i skolens egen café, og vi får mulighed for at stå på den store scene til vores årlige Ryskilde festival.

Sidst i forløbet indspiller vi i vores musikstudie.

Faget kræver, at du har grundlæggende færdigheder på dit instrument: Instrumentalister kan læse akkordskemaer eller Tabs, sangere kan synge en 2. Stemme, og blæsere kan læse eller stave sig til noder.

Band er sammen med Songwriter et hovedfag på Musiklinjen om foråret og om efteråret

stor-band-1

Rundvisning i Musiklokalerne.
I sommeren 2018 stod Ry Højskoles nye musiklokaler klar. I bygningen Bakkehuset finder du derfor to
helt nye musiklokaler med tilhørende lydstudie. De rammer giver dig, der gerne vil være med på noderne, mulighed for at boltre sig i det musiske univers.

Her bor vi

RUNDVISNING

TILMELD

KONTAKT