Raku Højskole - Lær om Raku-brænding på | Ry Højskole
Lær den Japanske brændingsteknik Raku i faget Raku på Ry Højskole. Lær teknikker som plademetode og pølseteknik og byg komplicerede kantede former på Raku-kurset på Ry Højskole. Læs mere om faget og bestil en brochure her!
20763
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-20763,page-child,parent-pageid-17454,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.8,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

RAKU

RAKU PÅ RY HØJSKOLE

Røg og Raku

 

På sensommerskolens keramikhold inviterer vi til drama i haven, når vi brænder vores færdige værker i enten Smoke-fire-tønden eller i den lille gasfyrede Raku-ovn.

 

Inden vi når til brændingen, får du opgaver indenfor teknikker som plade, pølse – og pinching metode. Du vil opdage, at du med lerplader kan bygge komplicerede kantede former og at pølseteknikken kan meget mere end askebægeret fra 4 klasse.

Du vil også få introduktion til drejeskiverne.

 

Efter tørring og første brænding påføres tingene enten glasurer, der under den magiske Raku brænding ændrer karakter fra et støvet mat udseende til farverige, krakelerede eller metalliske overflader.

Eller vi smører dem ind i bananskræller, kaffegrums, salt og hvad vi ellers finder på og blander dem med savsmuld og spåner i Smoke-tønden

 

Raku og Smoke er ild, røg, spænding og trylleri…

Røg og raku er sensommerens hovedfag i Keramik.

Klik for at komme tilbage til hovedsiden for Kunst og Form

Raku på højskole
Her bor vi

RUNDVISNING

TILMELD

KONTAKT