Journalistik og samfund – En rejse til Istanbul | Ry Højskole
Oplev livet som journalist i udlandet. Vi rejser til Istanbul og arbejder med interviews, portrætter og fotoreportager. Læs mere om faget her

JOURNALISTIK OG SAMFUND

I Journalistik og Samfund beskæftiger vi os både med journalistikken som håndværk og med mediernes funktion i samfundsdebatten. Vi undersøger etablerede medier, deres magt, hvordan de bruger den og hvilke muligheder vi som borgere har for at påvirke den politiske virkelighed. Vi bedriver kritisk journalistik med gummiskoene på og lærer at kigge derhen hvor andre har set sig blinde.

Vi tager på studierejse til en europæisk storby

De første uger i på faget lærer vi om journalistfagets genrer og værktøjer, og vi leger med at lytte, spørge og se som en journalist. Forløbet er sammensat af elevpræsentationer, journalistiske øvelser, feltarbejde, rollespil og oplæg om politik og journalistik. Vi lærer journalistens arbejde fra jord til bord: fra idéudvikling og research til vinkling, skrivning og redigering.

terrasse_billede
flygtningeborn

Det er viden og kundskaber vi skal bruge når vi tager på studietur. Vi rejser til en by, hvor vi kan komme helt tæt på nogle af samtidens store historier. F.eks. har vi i Istanbul undersøgt forandringerne i Erdogans Tyrkiet og i London har vi stillet skarpt på konsekvenserne af Brexit og briternes stemme for at forlade EU.

Med pennen og blokken i hånden tager vi afsted for at blive klogere på verden. På studieturen tager vi på mediebesøg, interviewer borgere og politikere og øver os på at skrive den gode artikel. Men der er selvfølgelig også tid til at opleve den lokale kultur, gastronomi og musik.

Det fælles projekt

Journalistk og Samfund er rettet imod at lave et fælles journalistisk produkt. Det kan være en avis, en radioudsendelse eller et journalistisk sceneshow. Du kan læse mere om fagforløbet, undervisningen og se eksempler på journalistholdenes produktion på ryjournalistik.dk.

Journalistik og Samfund er hovedfaget indenfor højskolens journalistiske fagudbud. Hvis man gerne vil forberede sig til optagelsesprøve på Journalisthøjskolen eller andre medieuddannelser udbyder vi også et forberedende kursus i løbet af foråret.

Journalistik og Samfund er hovedfag indenfor Horisont i sensommer- og vinterperioden.

Har du spørgsmål om faget er du velkommen til at skrive til os på kontoret@ryhojskole.dk eller ringe på 8689 1888.

En journalist eller forfatter i maven?

Vælg sidefaget Litteratur og skriveværksted, og få glæde af din skrivekløe, eller arbejd i dybden med sproget og virkemidlerne i Retorik. Vil du gerne være journalist og derfor forberede dig til optagelsesprøve på Journalisthøjskolen eller en anden medieuddannelse, udbyder vi i løbet af foråret et forberedende kursus, Journalistik Hardcore.

plads til turisten 650 x 850

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.