VERDEN OMKRING OS | Ry Højskole
17510
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17510,page-child,parent-pageid-17491,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.8,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

VERDEN OMKRING OS

VERDEN OMKRING OS PÅ RY HØJSKOLE

I Verden Omkring Os undersøger vi sammenhængene mellem samtidens store fortællinger og vores hverdag. Vi skærer igennem informationssamfundets strøm af fake news og virale soundbites og stiller skarpt på emner, der er til debat netop nu. Og så skærper vi vores kritiske sans og prøver kræfter med at bearbejde og formidle vores egne historier. Det er færdigheder, vi skal bruge i fordybelsesugen, hvor vi rejser vi ud på et journalistisk orienteringsløb for at undersøge, hvordan Europas unge ser på vores samtid.

 

Vor tids store politiske kampe bliver udkæmpet om fortællingen

 

Det er ikke altid ikke den mest sandfærdige historie, der vinder. Det er måske snarere den mest besnærende. Det udfordrer den demokratiske samtale og stiller spørgsmålstegn ved, om demokratiet som styreform kan håndtere det 21. århundredes udfordringer.

 

Verden Omkring Os klæder dig på til at navigere i de fortællinger, der kommer til at præge vores fælles fremtid. Med de kritiske briller på, stiller vi os ud i det åbne og prøver at skelne imellem kendsgerning og konspiration. Vi øver os i at afkode en fortællings vinkel, bedømme dens troværdighed, tænke kritisk og forstå de motiver, der driver konspirationsteorier.

Højskole med rejser 2020
speeddating 600 x 600

Vi rejser ud i Europa

 

De sidste uger i forløbet forbereder vi os på at tage af sted på et journalistisk orienteringsløb rundt i Nordeuropa, hvor vi krydser vi både kulturelle og geografiske grænser for at skabe en fælles historie om, hvor Europa er på vej hen. Turen byder på forskellige ruter, oplevelser og opgaver, der har det fælles formål at belyse, hvordan unge oplever Europa i dag.

 

Gældskrise, Brexit og nationale separatistbevægelser har sat det europæiske fællesskab på prøve, men selvom drømmen om Europa i de sidste år har fået nogle slag, lever den endnu. Vi dokumenterer undervejs, og turen afsluttes med, at vi skaber en fælles fortælling om rejsen for resten af højskolen.

 

Læs mere om at rejse med Ry Højskole.

 

Verden Omkring Os er hovedfag på Horisont i sensommer- og vinterperioden.

 

Faget henvender sig til alle der ønsker redskaber til at forstå, analysere og diskutere vores samtid. Hvis du har spørgsmål til Verden Omkring Os og horisontfagene eller til valgmulighederne på skemaet, er du velkommen til at skrive til os på kontoret@ryhojskole.dk eller ringe på 8689 1888.

Her bor vi

RUNDVISNING

TILMELD

KONTAKT