VERDEN OMKRING OS | Ry Højskole
17510
page,page-id-17510,page-child,parent-pageid-17491,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive

VERDEN OMKRING OS

VERDEN OMKRING OS PÅ RY HØJSKOLE

Verden omkring Os er et fag der handler om verden i forandring. Vi forsøger at finde sammenhængene mellem samfundets store fortællinger og vores egne hverdagsoplevelser. Vi undersøger hvordan vores samfund er skruet sammen og prøver at finde ud af, hvor vi er på vej hen. Vi tager fat på emner som bæredygtig omstilling, teknologi, pengeskabelse, landbrug og globalisering.

 

Fra idé til fælles projekt

Faget består af to dele: Idéværkstedet, hvor vi beskæftiger os med forskellige samfundsundersøgelser, og Projektværkstedet, hvor vi arbejder med at formidle de ting vi finder ud af.

 

Idéværkstedet er sammensat af nyhedsservicen “ugen der gik”, og emnebaserede oplæg og diskussioner. Selvom nogle af de store emner ligger fast, er der masser af plads til, at vi sammen vælger de problemstillinger, der har allerstørst interesse.

 

I Projektværkstedet er formidlingen i centrum. Vi undersøger, hvilken form der egner sig bedst til at fortælle resten af skolen og verden omkring os, hvad vi har arbejdet med.

verdenomkringos 650 X 450
DIE WELT 650 X 650

Totaloplevelse eller eventyr?

Derfor kunne faget munde ud i at producere en bog, igangsætte en kampagne, lave en udstilling, iscenesætte en totaloplevelse for skolens andre elever, opfinde et ritual, lave en hjemmeside, en podcast eller skrive et eventyr.

 

Faget er et samfundsfag i bredeste forstand og henvender sig til alle, der ønsker redskaber til at forstå, analysere og diskutere verden omkring os.

 

Verden omkring os er hovedfaget på Horisontlinjen om efteråret og foråret.

 

Hvis du har spørgsmål til Verden omkring os og horisontfagene på Ry Højskole eller til valgmulighederne på skemaet, er du velkommen til at skrive til os på kontoret@ryhojskole.dk eller ringe på 8689 1888.

Her bor vi

RUNDVISNING

TILMELD

KONTAKT