VERDEN OMKRING OS | Ry Højskole
17510
page,page-id-17510,page-child,parent-pageid-17491,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive

VERDEN OMKRING OS

VERDEN OMKRING OS PÅ RY HØJSKOLE

I Verden Omkring Os undersøger vi, hvorfor vores samfund er som det er, og hvor det er på vej hen. Vi kigger på nogle af samtidens store problemstillinger og prøver at stille de rigtige spørgsmål igennem fælles studier, diskussioner, oplevelser og spil. Og når vi har stillet skarpt på de emner vi synes er allermest spændende, prøver vi kræfter med at iscenesætte vores viden for resten af skolen.

 

Fra konkurrencestat og kønsroller til globalisering og grøn omstilling

Faget består af tre elementer: debat, undersøgelse og produktion. Vi starter med at kortlægge de emner der præger verden omkring os, og på den baggrund vælger vi, hvilke problemstillinger vi vil arbejde videre med. Det kunne være alt fra konkurrencestat og kønsroller til globalisering og grøn omstilling. Vi debatterer og tester synspunkter af igennem oplæg, diskussioner og rollespil.

 

Vi laver også en række samfundsundersøgelser, hvor vi prøver af, hvordan det er at være journalist eller samfundsforsker. Det vil sige, at vi lærer nogle af samfundsforskningens grundelementer og tager ud og observerer, interviewer og indsamler oplysninger. Hvis vi f.eks. vil lære om flygtninges vilkår, tager vi ud og snakker med flygtninge, eller vi besøger en landmand, hvis vi undersøger landbruget. Vi inviterer også fagpersoner, vidner eller eksperter til at komme og fortælle på skolen.

verden omkrings os 4 600 x 800
Rumværk 2 600 x 450

Sammen skaber vi en totaloplevelse

I produktionsdelen er formidlingen i centrum. Her arbejder vi med at kommunikere dét, vi har undersøgt både i form af en tekst og ved at skabe en oplevelse for resten af skolen, der fortæller om det, vi har lært. Forløbet munder ud i et “rumværk”, der giver et rumligt indtryk af vores undersøgelser. Rumværket er er en blanding af scenekunst, lyd- og oplevelsesdesign. For at lære hvordan man skaber en rumlig oplevelse, bruger vi projektugen på at lære at skabe en totaloplevelse.

 

Fordybelsesugen er tilrettelagt som en bootcamp, hvor vi både tager ud og bliver inspireret af en produktion eller oplevelse og får besøg på skolen af folk der arbejder professionelt med teater, musik og historiefortælling. Vi lærer elementer af storytelling, scenografi, digital formidling og lydkunst. I løbet af ugen bevæger vi os fra undersøgelse og idé til koncept og produktion med henblik på at skabe vores eget rumværk til sidst i forløbet.

Læring igennem oplevelse

Verden Omkring Os er et samfundsfag i bredeste forstand og henvender sig til alle, der ønsker redskaber til at forstå, analysere og diskutere samfundsspørgsmål. Faget tager udgangspunkt i tanken om læring som en oplevelse: den bedste læring sker når man har en konkret erfaring med det man arbejder med. Så hvis man har lyst til at prøve kræfter med research, formidling, interviews, produktion, rollespil og forskellige debatformer er der masser at give sig i kast med på Horisontlinjens hovedfag i anden periode.

 

Hvis du har spørgsmål til Verden omkring os og horisontfagene på Ry Højskole eller til valgmulighederne på skemaet, er du velkommen til at skrive til os på kontoret@ryhojskole.dk eller ringe på 8689 1888.

verden omkring os 3 600 450
Her bor vi

RUNDVISNING

TILMELD

KONTAKT