VERDEN OMKRING OS | Ry Højskole
17510
page,page-id-17510,page-child,parent-pageid-17491,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive

VERDEN OMKRING OS

VERDEN OMKRING OS PÅ RY HØJSKOLE

Vi undersøger sammenhængene mellem samtidens store fortællinger og vores hverdag. Vi stiller skarpt på det der er til debat netop nu, og skærer igennem informationssamfundets strøm af fake news, propaganda og virale soundbites. Findes der faste ståsteder, når fake news er det ny normale?

 

Og så rejser vi ud for at undersøge, hvordan Europas unge ser på vores samtid.

 

Vor tids store politiske kampe bliver udkæmpet om fortællingen.

 

Det er ikke altid ikke den mest sandfærdige, der vinder. Det er måske snarere den mest besnærende. Det udfordrer den demokratiske samtale og stiller spørgsmålstegn ved om demokratiet som styreform kan håndtere det 21. århundredes udfordringer.

 

Hvad gør, når vi ikke kan stole på de historier, der florerer i medierne? Hvad betyder det for demokratiet, når politikere rutinemæssigt fordrejer fakta for at vise handlekraft? Er folkestyret på vej til at blive afviklet, når stemmeafgivelsen til parlamentsvalg bliver manipuleret af professionelle datajægere?

 

I Verden Omkring Os tager vi den slags spørgsmål op til overvejelse i et forløb, der klæder dig på til at navigere i de fortællinger, der kommer til at præge vores fælles fremtid.

verden omkrings os 4 600 x 800
verden omkrings os 4 600 x 800

VERDEN OMKRING OS PÅ RY HØJSKOLE

Hvordan skelner vi mellem kendsgerning og konspiration?

 

Vi undersøger, hvad vi kan betragte som sikker viden – og hvad vi ikke kan vide noget om. Med de kritiske briller på, stiller vi os ud i det åbne og udfordrer grænserne for, hvad vi tror vi ved om verden. Var 9/11 et inside job? Styres verden af en snæver loge der kontrollerer de store banker? Er vacciner i virkeligheden bare et lukrativt påfund af medicinalindustrien?

 

Vores undersøgelse er en øvelse i at kunne afkode en fortællings vinkel, bedømme dens troværdighed, tænke kritisk og forstå de motiver, der driver konspirationsteorier.

 

Vi tager ud i Europa

 

De sidste uger i forløbet forbereder vi os på en fælles rejse. Drømmen om Europa har i de sidste år fået nogle slag – men den lever endnu.

 

Gældskrise, Brexit og nationale separatistbevægelser har sat det europæiske fællesskab på prøve. Netop disse år tegnes et billedet af, hvordan unionen kommer til at klare sig på lang sigt. I fordybelsesugen tager vi afsted til en europæisk storby for at finde ud af, hvordan andre unge oplever Europa. Måske afslutter vi med en fortælling om rejsen til resten af højskolen.

 

Verden Omkring Os er hovedfag på Horisont i sensommer- og vinterperioden.
Faget henvender sig til alle der ønsker redskaber til at forstå, analysere og diskutere vores samtid. Hvis du har spørgsmål til Verden Omkring Os og horisontfagene eller til valgmulighederne på skemaet, er du velkommen til at skrive til os på kontoret@ryhojskole.dk eller ringe på 8689 1888.

Her bor vi

RUNDVISNING

TILMELD

KONTAKT