RETORIK | Ry Højskole
17500
page,page-id-17500,page-child,parent-pageid-17491,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,cookies-not-set,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive

RETORIK

RETORIK

At overbevise med ord alene.
Retorik betyder talekunst. En god taler mestrer sproget. Et sprogligt billede, en sproglig rytme eller en uventet sammenstilling af ord kan bringe forklarelsens lys over selv det uforklarlige. Men ordenes virkning afhænger også af hvor de siges, hvem der taler, og hvordan de fremføres.

 

Stil, appelformer og argumentation.
I det retoriske værksted vil vi arbejde med de værktøjer, man benytter sig af i kunsten at overbevise. Emnerne er stil, appelformer og argumentation. Undervejs analyserer vi både klassiske og helt nye aktører på den politiske scene.

 

Retorik på højskole giver større opmærksomhed.
Konstant analyserer vi de nærmeste omgivelser og stiller skarpt på nogle af de mange foredragsholdere eller entertainere, der gæster skolen. Også kommunikationen mellem os selv vil blive gransket og udsat for analyse. Retorik er et fag, hvor man i en ellers hektisk og begivenhedsrig dagligdag, giver sig tid til at reflektere over hvad der skete, og hvorfor det mon gik, som det gik.

 

Vil du senere studere kommunikations- og informationsuddannelser, får du her en grundig introduktion.

Svend Brinkmann i Ry til 125 års jubilæum 600 x 700
retorik-1

Horisont
Retorik er sammen med Verden omkring Os, Litteratur og skriveværksted, Filosofisk Samtale, Psykologi, Mytologi, 15 minutter, Film, Livsrejse, Kloden Kalder, Pædagogik og Verdensmad fagene under Horisontpakken.

 

Hvis du har spørgsmål til horisontfagene på Ry Højskole eller til valgmulighederne på skemaet, er du velkommen til at skrive til os på kontoret@ryhojskole.dk eller ringe på 8689 1888.

Her bor vi

RUNDVISNING

TILMELD

KONTAKT