Højskole Filosofi – Filosofér over livets store spørgsmål | Ry Højskole
Gå på jagt efter svar i kulturen, litteraturen, samfundet m.m. Dyk ned i filosofiens klassiske og moderne tænkere i faget Filosofi på Ry Højskole. Vi skaber rum for kvalificeret tænkning, stiller de rigtige spørgsmål og sætter rammer for god samtale og fælles undren. Udforsk livets store spørgsmål i Filosofi på Ry Højskole.
17493
page,page-id-17493,page-child,parent-pageid-17491,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,cookies-not-set,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive

FILOSOFI

FILOSOFISK SAMTALE

De rigtige spørgsmål og den gode samtale

 

I faget Filosofisk Samtale rokker vi sammen vores virkelighedsforståelse.

Ved hjælp af samtalens kunst, og tænkere som Sokrates, Alan Watts, Charles Taylor og Monty Python, reflekterer vi over nogle af livets store spørgsmål, som fx:

Hvad er tanken for en størrelse, og hvordan skaber det vi tænker vores verden?

Hvad er sandhed? Er der nogle ting, der er mere sande og virkelige end andre?

Hvad er det gode liv, og hvad betyder det for den måde, vi lever på?

Har mennesker større værdi end dyr? Er kultur mere værd end natur?

Hvad er tiden egentligt for et fænomen?

filosofi 650 x 450
undren-1

Et rum for fælles undren

I filosofi er der ikke nogen entydige eller rigtige svar. Det er spørgsmålene, der er vigtige. Derfor tager faget udgangspunkt i en fælles undren og undersøgelse af de spørgsmål, som har betydning for os.

 

Og fordi Filosofisk Samtale ikke kun handler om at sidde ned og tænke, vil vi bevæge os ud i verden, når vi undersøger den. Vi leder efter mulige svar på de store spørgsmål i samtale med hinanden, i kunsten, i litteraturen, i samfundet, i kulturen, og ude i naturen.

 

Horisont

Filosofisk Samtale er sammen med Verden omkring Os, Litteratur og Skriveværksted, Retorik, Psykologi, Mytologi, 15 minutter, Film, Livsrejse, Kloden Kalder, Pædagogik og Verdensmad fagene under Horisontpakken

 

Hvis du har spørgsmål til Filosofisk samtale eller et af de andre horisontfag på Ry Højskole, er du velkommen til at skrive til os på kontoret@ryhojskole.dk eller ringe på 8689 1888.

Her bor vi

RUNDVISNING

TILMELD

KONTAKT