Horisont - Ry Højskole | Ry Højskole
17491
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17491,page-parent,page-child,parent-pageid-16588,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.8,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

HORISONT

HORISONT PÅ RY HØJSKOLE

Fællesnævneren på Horisont er forundring. Vi ser læring som en rejse, hvor vi sætter hinanden i spil for at finde vej sammen og navigere i en verden i  hastig forandring.

 

I første undervisningsforløb hedder horisontfaget Verden omkring os, mens det i anden periode hedder Kloden kalder (læs mere under skema).

 

Verden omkring os begynder rejsen hjemme. Faget tager udgangspunkt i en undersøgelse af de historier, der former vores liv og hverdag. Derfor kigger vi naturligvis også ud i verden og arbejder frem mod et journalistisk orienteringsløb, hvor du med en interrailbillet i hånden tager ud i Europa for at undersøge et af tidens store emner.

 

I mødet med politikeren, forfatteren, flygtningen eller aktivisten finder vi historier, der reflekterer vores samtid. Og når vi kommer hjem igen, formidler vi vores oplevelser til resten af højskolen i en podcast, artikel, eller måske en fotoserie.

 

Det andet horisonthovedfag, Kloden kalder, retter blikket mod klodens miljømæssige brændpunkter. Vi tager på en virtuel rejse rundt i verdenshavene, skovene, biodiversiteten eller klodens lydlandskaber for at se, hvordan Jorden er i forandring.

Samtidig undersøger vi alternativerne til forbrugssamfundet for at finde inspiration og handlerum. Vi lærer blandt andet, hvordan man kan bygge og bo bæredygtigt, starter en permakulturhave, dyrker østershatte på kaffegrums og producerer honning fra vores egne bier.

 

Kan du ikke få nok af oplevelserne på de to Horisontfag, er det også muligt at tage en række valgfag, der også har rod i den samfundsfaglige muld. Det kunne f.eks. være valgfaget Filosofi eller fordybelsesfaget 15 minutter.

 

Vi tror på, at det har værdi at stå i det åbne, undres og lade svarene komme i deres eget tempo. Med Horisontfagene sigter vi mod at give dig den ballast der skal til for at navigere i en virkelighed, der er i hastig forandring.

 

Få en rundvisning.

Hvis du har spørgsmål til horisontfagene på Ry Højskole eller til valgmulighederne på skemaet, er du velkommen til at skrive til os på kontoret@ryhojskole.dk eller ringe på 8689 1888. Du er også meget velkommen til at besøge os og få en rundvisning.

VERDEN OMKRING OS

Verden Omkring Os er et fag, hvor vi dykker ned i nogle af samtidens store emner. Vi undersøger de historier der præger vores samfund, sliber vores kritiske sans på konspirationsteorier og rejser ud for at undersøge, hvor Europa er på vej hen.

Læs mere

KLODEN KALDER

Hvor findes de bæredygtige alternativer til den fossile tidsalder? Det er det vi undersøger i Kloden Kalder. Et fag der både rummer en virtuel rejse rundt til klodens miljømæssige brændpunkter og en række praktiske eksperimenter med gør-det-selv alternativer til vækstsamfundets forbrugskultur.

Læs mere
HER BOR VI

RUNDVISNING

TILMELD

KONTAKT