Horisont - Ry Højskole | Ry Højskole
17491
page,page-id-17491,page-parent,page-child,parent-pageid-16588,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,cookies-not-set,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive

HORISONT

horisont 1150 X 400

HORISONT PÅ RY HØJSKOLE

Horisont gør dig klogere på dit liv og dit samfund. Her kan du fordybe dig i sproget og dets virkemidler, debattere samfundets udformning og udvikling, eller tage del i fælles undersøgelser af livets små og store spørgsmål.

 

Hvad enten du har lyst til at prøve kræfter med at konspirere i Verden Omkring Os, lære at dyrke østershatte i Kloden Kalder, øve dine skriveevner i Skriveværksted eller nørde fortællesprog i Film, er der rig mulighed for at udvide din horisont på Ry Højskole.

 

En bred fagvifte

 

Horisontfagene sætter fokus på de problemstillinger der præger vores samtid og udforsker de sammenhænge og eksistentielle vilkår der former vores liv og hverdag – og man kan være med uanset om man er fagnørd eller bare er interesseret i at snuse til noget nyt.

 

Hovedfagene hedder Verden Omkring Os, som tilbydes i første undervisningsperiode, og Kloden Kalder, som findes i anden periode. Hovedfagene bakkes op af en række sidefag, der på forskellig vis skaber rum for diskussion, forundring og dialog.

Sidefagene spænder bredt: her finder du Filosofi, Retorik, Psykologi, Litteratur og Skriveværksted, Mytologi, 15 Minutter, Tro og eksistens, Film, Livsrejse, Pædagogik og Verdensmad.

 

Læring som en rejse

Fællesnævneren på Horisont er forundring. Vi ser læring som en rejse igennem et ukendt landskab, hvor vi sætter hinanden i spil for at finde vej sammen. Og derfor vægter vi spørgsmål over svar.

 

Vi tror på, at det har værdi at stå i det åbne, undres og lade svarene komme i deres eget tempo. Med Horisontfagene sigter vi mod at give dig den ballast der skal til for at navigere i en virkelighed, der er i hastig forandring.

 

Få en rundvisning.

Hvis du har spørgsmål til horisontfagene på Ry Højskole eller til valgmulighederne på skemaet, er du velkommen til at skrive til os på kontoret@ryhojskole.dk eller ringe på 8689 1888. Du er også meget velkommen til at besøge os og få en rundvisning.

VERDEN OMKRING OS

Verden Omkring Os er et fag, hvor vi dykker ned i nogle af samtidens store emner. Vi undersøger de historier der præger vores samfund, sliber vores kritiske sans på konspirationsteorier og rejser ud for at undersøge, hvor Europa er på vej hen.

Læs mere
Vom 650 x 450
kloden kalder (earthrise) 650 X 450

KLODEN KALDER

Hvor findes de bæredygtige alternativer til den fossile tidsalder? Det er det vi undersøger i Kloden Kalder. Et fag der både rummer en virtuel rejse rundt til klodens miljømæssige brændpunkter og en række praktiske eksperimenter med gør-det-selv alternativer til vækstsamfundets forbrugskultur.

Læs mere

FILOSOFI

I faget Filosofi undres vi og tænker over nogle af de helt fundamentale spørgsmål omkring livet. Vi dykker ned i klassiske og moderne tænkere, og gennem diskussioner leder vi efter svar på spørgsmål inden for emner som kunst, natur, samfund med mere.

Læs mere
filosofisk samtale 650 x 400
fællesmøde-415-x-280

RETORIK

I Retorik lærer du at mestre sproget og overbevise med dine ord. Argumentation, stil og appelformer er her nøgleordene. Vi analyserer både hinanden, politiske aktører og foredragsholdere for at skabe opmærksomhed på kommunikationen.

Læs mere

LITTERATUR OG SKRIVEVÆRKSTED

På Skriveværkstedet er der plads til alle. Kriteriet er, at du har lyst til at skrive. Du bliver præsenteret for gode skriveøvelser og konstruktiv kritik, der udvikler og forbedrer din skrivestil.

Læs mere
skriverier-1
Samtale-415x280

PSYKOLOGI

Freud, Jung, kropssprog, drømmearbejde og selvanalyser: I psykologi arbejder vi praktisk og teoretisk mod en større selvindsigt. Vi arbejder bl.a. med personlighedsudvikling og på at opnå en større forståelse af mekanismerne, der opstår i sociale relationer.

Læs mere

MYTOLOGI

I Mytologi forsøger vi at afdække, hvad forskellige myter fortæller os. Hvad kan de lære os om livet, og hvordan forstår vi livet? De historier vi fortæller hinanden afspejler, hvem vi er som mennesker.

Læs mere
Lysestager

DANS

Med en kreativ tilgang til dans er der ikke noget, der er rigtigt eller forkert – vi har derimod fokus på at finde glæden og trygheden ved at danse – styrke, smidiggøre og mobilisere vores krop.

Læs mere

FILM

Undervisningen finder sted i Ry Biograf, hvor vi sammen ser film og efterfølgende debatterer filmens karakterer, fortællesprog, handling, scenografi med mere. Der vises film af de største danske og internationale filminstruktører.

Læs mere
ry-biograf-2-415x280
livsrejse 650 X 450

LIVSREJSE

Livsrejse handler om hvad vi gør, når vi bliver overrumplet af livets uvished, og fremtiden lige pludselig ligger åben foran os. Om hvordan vi ser de ting vi frygter i øjnene, og bliver opmærksomme på det der har betydning for os.

Læs mere

15 MINUTTER

Hvad ville du gøre, hvis du var verdensberømt i 15 minutter? I dette fag øver vi os på at have opmærksomhed og være opmærksomme. Igennem forskellige øvelser, lege og udfordringer oplever vi, hvordan virkeligheden fremstår anderledes alt efter hvordan vi lægger mærke til den.

Læs mere
15 MINUTTER
krydderibedet 650 x 550

VERDENSMAD

Er du blevet træt af pasta med tomatsovs? Savner du inspiration til at lave lækker mad af det, der nu lige er i køleskabet i dag? Eller har du bare altid haft lyst til at give dig i kast med mad fra hele verden?

Læs mere

PÆDAGOGIK

Pædagogik handler om opdragelse og dannelse, undervisning og læring. Hvad er egentlig vigtigt at kunne og lære, for at leve i det samfund der er vores?Med udgangspunkt i vores egne fortællinger om skole og barndom vil vi undersøge og diskutere, hvad der har betydning, når vi dannes og uddannes.

Læs mere
140821-spørg-dig-til-en-ven (1)
HER BOR VI

RUNDVISNING

TILMELD

KONTAKT