Horisont - Ry Højskole | Ry Højskole
17491
page,page-id-17491,page-parent,page-child,parent-pageid-16588,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive

HORISONT

horisont 1150 X 400

HORISONT PÅ RY HØJSKOLE

På Horisont bliver du klogere på dit liv og dit samfund. Hovedfagene er Journalistik og Samfund (sensommer 2018 er sidste gang), samt Verden Omkring Os (som bliver hovedfag vinter og sensommer fra 2019) og Kloden kalder (efteråret og forår).

 

Vi udforsker og italesætter dét vi ved, og ikke ved, om livets små og store spørgsmål. Vi undersøger de problemstillinger der præger vores samfund og fælles fremtid. Vi oplever det, handler i det, skriver om det, og debatterer det. Vi stiller også skarpt på bæredygtighed og vores fælles fremtid i bredeste forstand.

 

Hovedfagene bakkes op af en række sidefag, der på forskellig vis skaber rum for dels fordybelse i sprog og virkemidler, dels fælles undersøgelse, forundring og dialog om de sammenhænge, der påvirker vores liv og hverdag.

Indenfor sidefagene finder du Litteratur og Skriveværksted, Filosofisk Samtale, Retorik, Journalistik Hardcore, Psykologi, Mytologi, 15 minutter, Film, Livsrejse, Pædagogik, Integration og Verdensmad.

 

Få en rundvisning.

Hvis du har spørgsmål til horisontfagene på Ry Højskole eller til valgmulighederne på skemaet, er du velkommen til at skrive til os på kontoret@ryhojskole.dk eller ringe på 8689 1888. Du er også meget velkommen til at besøge os og få en rundvisning.

flygtningebørn 650 x 450

JOURNALISTIK OG SAMFUND

De første uger i forløbet lærer vi om journalistfagets genrer og værktøjer. Vi arbejder med at lytte, spørge og se som en journalist. Det er viden og færdigheder vi skal bruge, når vi som afslutning på første periode rejser til en af Europas storbyer.

Læs mere

VERDEN OMKRING OS

Verden omkring Os er et fag der handler om verden i forandring. Vi forsøger at finde sammenhængene mellem samfundets store fortællinger og vores egne hverdagsoplevelser.  Vi tager fat på emner som bæredygtig omstilling, teknologi, pengeskabelse, landbrug og globalisering.

Læs mere
verdenomkringos
kloden kalder (earthrise) 650 X 450

KLODEN KALDER

2 X K handler om klodens tilstand set i det helt store perspektiv. Vi , hvordan det går med planeten målt på parametre som biodiversitet, temperatur, skov- og isdække, forureningskilder, sproglig diversitet og naturens lydbillede.

Læs mere

FILOSOFI

I faget Filosofi undres vi og tænker over nogle af de helt fundamentale spørgsmål omkring livet. Vi dykker ned i klassiske og moderne tænkere, og gennem diskussioner leder vi efter svar på spørgsmål inden for emner som kunst, natur, samfund med mere.

Læs mere
filosofisk samtale 650 x 400
fællesmøde-415-x-280

RETORIK

I Retorik lærer du at mestre sproget og overbevise med dine ord. Argumentation, stil og appelformer er her nøgleordene. Vi analyserer både hinanden, politiske aktører og foredragsholdere for at skabe opmærksomhed på kommunikationen.

Læs mere

LITTERATUR OG SKRIVEVÆRKSTED

På Skriveværkstedet er der plads til alle. Kriteriet er, at du har lyst til at skrive. Du bliver præsenteret for gode skriveøvelser og konstruktiv kritik, der udvikler og forbedre din skrivestil.

Læs mere
Skriv-med-Dy
journalistelever arbejder 600 x 400

JOURNALISTIK HARDCORE

Journalistik hardcore er fokuseret forberedelse til forårets optagelsesprøver på landets medieuddannelser. Journalistik hardcore tilbydes om foråret, hvor de elever, der ønsker at gå til optagelsesprøve, kan samles og sætte alle kræfter ind på at blive helt klar.

Læs mere

PSYKOLOGI

Freud, Jung, kropssprog, drømmearbejde og selvanalyser: I psykologi arbejder vi praktisk og teoretisk mod en større selvindsigt. Vi arbejder bl.a. med personlighedsudvikling og på at opnå en større forståelse af mekanismerne, der opstår i sociale relationer.

Læs mere
Samtale-415x280
Lysestager

MYTOLOGI

I Mytologi forsøger vi at afdække, hvad forskellige myter fortæller os. Hvad kan de lære os om livet, og hvordan forstår vi livet? De historier vi fortæller hinanden afspejler, hvem vi er som mennesker.

Læs mere

TRO OG EKSISTENS

Religion og kultur fylder mere og mere i den offentlige og politiske debat. Vi sætter fokus på nogle af de problemstillinger, et moderne samfund står over for i dag og fremover.

Læs mere
Brudepar-415x280
ry-biograf-2-415x280

FILM

Undervisningen finder sted i Ry Biograf, hvor vi sammen ser film og efterfølgende debatterer filmens karakterer, fortællesprog, handling, scenografi med mere. Der vises film af de største danske og internationale filminstruktører.

Læs mere

LIVSREJSE

Livsrejse handler om hvad vi gør, når vi bliver overrumplet af livets uvished, og fremtiden lige pludselig ligger åben foran os. Om hvordan vi ser de ting vi frygter i øjnene, og bliver opmærksomme på det der har betydning for os.

Læs mere
livsrejse 650 X 450
140821-spørg-dig-til-en-ven (1)

PÆDAGOGIK

Pædagogik handler om opdragelse og dannelse, undervisning og læring. Hvad er egentlig vigtigt at kunne og lære, for at leve i det samfund der er vores?Med udgangspunkt i vores egne fortællinger om skole og barndom vil vi undersøge og diskutere, hvad der har betydning, når vi dannes og uddannes.

Læs mere

VERDENSMAD

Er du blevet træt af pasta med tomatsovs? Savner du inspiration til at lave lækker mad af det, der nu lige er i køleskabet i dag? Eller har du bare altid haft lyst til at give dig i kast med mad fra hele verden?

Læs mere
verdensmad 650 x 450
HER BOR VI

RUNDVISNING

TILMELD

KONTAKT