Efterårsfriluftsliv - Ry Højskole | Ry Højskole
17446
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17446,page-child,parent-pageid-15850,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.8,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

EFTERÅRSFRILUFTSLIV

EFTERÅRSFRILUFTSLIV

Farver og stemninger
Efterårsfriluftsliv er først og fremmest mødet med naturens skiftende farver og stemninger, action på mountainbikes i himmelbjergene, roen på en drivende tømmerflåde, tidløshed i kajakken, uvisheden når naturen ikke passer til kortet, kicket når vi mister fodfæstet, og lettelsen når rebet griber os.

 

På efterårsfriluftsliv træner vi vores færdigheder til lands, til vands og i luften, så vi er parate både til blå septemberhimmel og novembers bidende kuling fra nord.

haengekojer1

På landjorden skal vi på ture, hvor vi vil lave gourmet-mad i stormkøkkenet, i jordovnen eller over bål. Vi skal forberede tørproviant hjemmefra, så vi kan holde sukkerbalancen i orden, mens vi er af sted.

 

På vandet skal vi sejle i kano og kajak, på tømmerflåde eller surfe, når vinden vil. Mens vandet langsomt bliver koldere og vejret mere barskt, skal vi lære at bevare roen, fordi vi nu kender naturens signaler.

 

I luften vil vi klatre, rappelle og måske overnatte i hængekøjer i de høje træer. Du kan lære hvordan man sikrer sig, både når det går op og ned og især, når du skal sove i fri luft.

Fra efterår mod vinter
Vi skal på ture og opleve kontrasten mellem efterårets farvefyrværkeri og den tidlige vinters stjerneklare nætter.

 

På holdet vil vi opleve, at hver enkelt kan og skal bidrage, når naturens kræfter udfordrer os og stiller krav om, at vi må rykke sammen for at holde varmen.

 

Vi får nye perspektiver på, hvordan vi fungerer sammen med andre under uvante forhold, men lærer også nyt om, hvordan vi får andre med, så vi sammen kan løse et problem, en opgave eller realisere en vild ide.

tommerflaade-600x350
paddlesurf

Fordybelsesugen

Fordybelsesugen er delt i to. De første dage er vi på eventyr i mindre grupper med udgangspunkt i et interessefællesskab eller en skæv ide: En kajaktur på Gudenå eller Limfjorden, cykle eller vandre langs veskysten, knallertsafari, nak og æd en østers, blaffe på udkanten eller? Derefter mødes vi alle på Cold Hawai i Klitmøller, hvor vi prøver kræfter med det vilde Vesterhav, paddle surf, kajaksurf, windsurf og måske en solnedgangstur på islandske heste, inden vi runder ugen af med alpin klatring.

 

Stikord til forløbet:
Kajak og kano, surfing, sejlads, mountainbike, ridning, madlavning over bål, samarbejde, klatring, rappelling, bivuakering, navigation, koordinering og turplanlægning.

 

Efterårsfriluftsliv er et af efterårets hovedfag på friluftsområdet.

 

Klik for at komme tilbage til hovedsiden for Friluftsliv eller til Skema

Rundvisning På Faget Friluftsliv.

Her er et smugkig ind i Havestuen. Her hænger billederne fra de mange naturoplevelser Friluftsliv byder på.

 

Her fra går det ud i haven og ned til søbredden, der ligger få meter væk.

 

Friluftsliv holder til i Søhøjlandet, og smukkere lokaler findes næppe noget sted i Danmark.

 

Dagen begynder som regel med en kort briefing i Havestuen – og så foregår resten udenfor.

Her bor vi

RUNDVISNING

NYHEDSBREV

KONTAKT