MYTOLOGI | Ry Højskole
17496
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17496,page-child,parent-pageid-24899,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.8,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

MYTOLOGI

MYTOLOGI

Hvem er vi, hvor kommer vi fra, og hvor skal vi hen?

 

Næsten alle mennesker holder af en god historie. Vores selvforståelse -, hvem vi er, hvorfra vi er kommet, og hvor vi skal hen, fremgår af de historier vi fortæller. Vi er, hvad vi fortæller hinanden vi er! Joseph Campell har sagt det omtrent således engang:

 

“Genfortælling af ældgamle historier af ren og skær glæde over “der var engang” er en nu til dags alt for sjældent praktiseret kunst. Når vi præsenteres for et farverigt eksempel på denne kunst, virker trolddommen, og vi drager i fantasien til en ikke-verden, som vi på en eller anden måde længe har kendt. Historiernes fascinationskraft handler om måder at leve livet på, som er fundamentalt anderledes end vores egen, men som alligevel taler til en del af os, vi måske ikke har viet så megen opmærksomhed: fantasien og drømmen, som kan føre videre til visionen og derfra til en åbenbaring – om ikke af hele universet, så i det mindste af os selv”.

Mytologi på Ry Højskole
Mytologi på Ry Højskole

Faust og Titanic

Hvad fortæller myten om Faust os? Hvad med Tristan og Isolde? Er Starwars og fortællingen om Titanic myter?

 

Gennem undersøgelser af myter skal vi afsøge os selv og vores måde at forstå livet på. Hvad er det for en fortælling eller drøm vi bærer lige nu? Gennem historier, film og egne oplevelser vil vi afsøge området og måske finde vores egen myte.

 

Mytologi er sammen med Litteratur og Skriveværksted, Filosofi, Psykologi, Mytologi, 15 minutter, Film, Livsrejse,  Pædagogik og Verdensmad  et af valgfagene. du kan vælge på Ry Højskole

 

Hvis du har spørgsmål til valgmulighederne på skemaet, er du velkommen til at skrive til os på kontoret@ryhojskole.dk eller ringe på 8689 1888.

Her bor vi

RUNDVISNING

TILMELD

KONTAKT