Højskoler i Jylland: Top 40 jyske folkehøjskoler i Danmark i 2022 | Ry Højskole
27114
post-template-default,single,single-post,postid-27114,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-6.8,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Højskoler i Jylland: Top 40 jyske folkehøjskoler i Danmark i 2022

Højskoler i Jylland, her et billede fra Ry Højskole

01 jun Højskoler i Jylland: Top 40 jyske folkehøjskoler i Danmark i 2022

Højskoler i Jylland: Top 40 jyske folkehøjskoler i Danmark i 2022

Der findes i dag ca. 75 højskoler i Danmark, hvoraf de fleste ligger i Jylland. Jylland har en lang tradition for højskoler, og der er i dag et stort udvalg af højskoler at vælge imellem.

På de jyske højskoler finder du et bredt udvalg af kurser og aktiviteter, så der er noget for enhver smag. 

Hvad er en højskole?

En højskole er en kostskole med en ikke-formel undervisningsform. De fleste højskoler tilbyder en lang række fag og emner du kan fordybe dig i. Opholdene på højskolerne består typisk af korte kurser (1 til 7 uger) og længere ophold (2 til 12 måneder)

Højskolens historie

Ifølge Nationalmuseet blev den første danske højskole grundlagt af Christian Flor i Rødding i året 1844. Men det var særligt efter det store nederlag i krigen i 1864, at folkehøjskolen for alvor blev udbredt som led i det danske genopbygningsprojekt. I året 1872 var der 52 højskoler i Danmark, i året 1890 var der 75. Her i 2022 er der 75 højskoler i Danmark, hvoraf de ca. 40 af dem ligger i Jylland ifølge foreningen Højskolernes hus.

Her er listen med 40 gode højskoler i Jylland

Nedenfor finder du en oversigt over 40 jyske højskoler:

1) Ry Højskole, Ry

Her på Ry Højskole kan du fordybe dig i musik, teater, kunst, samfund eller outdoor. Oplev fællesskab og få oplevelser for livet. Højskolen har et godt ry, blev grundlagt i 1892 og er i dag bland de mest efterspurgte højskoler i Jylland.

2) Rude Strand Højskole, Odder

På Rude har de noget for enhver alder, smag og pengepung, og hvert år vælger flere tusinde seniorer at tage på et af deres højskolekurser.

3) Viborg Idrætshøjskole, Viborg

Tag på idrætshøjskolen i Viborg og udforsk en masse idrætsfag. Idrætshøjskolen er en af Danmarks bedste idrætshøjskoler og du kan få masser af nye venner og sjove oplevelser med sport som svømning, padel tennis, surfing og jagt.

4) Egå Ungdoms-Højskole, Egå

Er du ung? Så tag på højskole for unge i alderen 16-19 år. Oplev et godt fællesskab og prøv en masse spændende fag på ungdomshøjskolen.

5) Uldum Højskole, Uldum

Uldum Højskole tilbyder mange spændende fag og en mulighed for at komme på højskolerejse til Afrika. Du kan vælge mellem 60 fag og får venner for livet.

6) Højskolen Skærgården, Herning

Skærgården er en højskole for voksne i alle aldre. De har en mission om at skabe de bedste rammer, så du kan udvikle dig som menneske i forhold til din sundhed og trivsel.

7) Gram Højskole, Gram

Gram Højskole er et ungt, men erfarent hold af højskolefolk, der laver en højskole bygget på en mål om at gøre vores verden til et bedre sted.

8) Krabbesholm Højskole, Skive

Et ophold på Krabbesholm Højskole er en nysgerrig undersøgelse af verden. Højskolen har fokus på analyse, stillingtagen, diskussion og fællesskab.

9) Nørgaards Højskole, Bjerringbro

Elektronisk musik, fotokunst, musik, dans og bevægelse, friluftsliv, skuespil, kultur og højskolerejser til destinitioner som Berlin og New York.

10) Vrå Højskole, Vrå

Bliv en del af fællesskabet på højskolen der har masser af kreative fag. Eksempelvis kunst, musik, foto, keramik og tekstil-design.

11) Askov Højskole, Vejen

Et højskoleophold med fokus på spændende emner som journalistik, film, litteratur, robotteknologi og spil. På Askov får du plads til prøve dig selv af med en masse spændende fag og andre ligesindede.

12) Højskolen Snoghøj, Fredericia

Scenekunsthøjskolen Snoghøj er en folkehøjskole med fokus på scenekunst. Skolen tilbyder en lang række af forskellige kurser og fag, der klæder dig godt på til fremtiden.

13) Ungdomshøjskolen ved Ribe, Ribe

På Ungdomshøjskolen ved Ribe har du en sjov og kreativ dagligdag. Du kan skabe nye venskaber og have det sjovt med alt det du brænder for.

14) Nordjyllands Idrætshøjskole, Brønderslev

På Nordjyllands Idrætshøjskole, kan du prøve en masse sjove idrætsfag, du rejser ud i verden og du nyder livet i fællesskabet.

15) Livsstilshøjskolen Gudum, Lemvig

Et ophold på Livsstilshøjskolen Gudum er som skabt til at give dig energi og velvære. Folkehøjskolen tilbyder et livsstilsophold af 6 til 24 ugers varighed og har også mange korte ugekurser.

16) Brandbjerg Højskole, Jelling

Tag på Brandbjerg højskole i Jylland, der har otte fagmiljøer med over 60 fag, oplevelser som rejser og et unikt fællesskab.

17) ISI Idrætshøjskole, Ikast

ISI består af en både en højskole, en efterskole og en friskole. Alle tre skoler har et fokus på idrætsfag. Derudover tilbyder højskolen hvert år golfkurser i sommerferien.

18) Ryslinge Højskole, Ryslinge

Ryslinge Højskole er en af Danmarks ældste højskoler, som har sin oprindelse helt tilbage til året 1866. Skolen er en lille teaterhøjskole med plads til 45 højskoleelever.

19) Skals – højskolen for design og håndarbejde, Skals

Skals har en smuk bygning, som ligger højt og stolt på en bakke med udsigt til Hjarbæk Fjord. Højskolen ligger 12 km fra Viborg og kun et lille stenkast indenfor byskiltet i landsbyen Skals.

20) Idrætshøjskolen Aarhus, Risskov

Prøv kræfter med masser af idræt, musik og kultur. Du kan dyrke dine interesser, teste dine grænser, udforske nye horisonter og leve livet i et fællesskab.

21) Løgumkloster Højskole, Løgumkloster

Løgumkloster Højskole fokuserer på håb og handlekraft. Skolen har fokus på at engagere sine kursister gennem humanitært, socialt og frivilligt engagement i samfundet.

22) Aalborg Sportshøjskole, Aalborg

Her er en moderne idrætshøjskole med sporten og træningen som det helt centrale. Du kan prøve kræfter med en masse spændende fag sammen med andre idrætsinteresserede.

23) Kalø Højskole, Rønde

Selvudvikling og et fantastisk fællesskab. På Kalø Højskole kan du fordybe dig i natur, bæredygtighed, friluftsliv og kultur. Skolen fokuserer op dannelse, nye perspektiver og det unikke fællesskab.

24) Egmont Højskolen, Odder

På Egmont Højskolen kan voksne med særlige forudsætninger have gode oplevelser og samvær med andre voksne. Et højskoleophold giver dig personlig udvikling, nye udfordringer masser af sjove oplevelser.

25) Oasehøjskolen, Kjellerup

Oasehøjskolen er en kristen højskole. Her kan du udforske din tro, udfolde din kreativitet og være en del af et rummeligt fællesskab. I vores fællesskab kan tage på adventure og få større styrke i livet.

26) Viborg Idrætshøjskole, Viborg

Tag på idrætshøjskolen i Viborg og udforsk en masse idrætsfag. Idrætshøjskolen en af Danmarks bedste idrætshøjskoler og får masser af nye venner og sjove oplevelser.

27) Musik og Teaterhøjskolen, Toftlund

Musik- & Teaterhøjskolen har fokus på musikken og skuespillet. Som elev får du en god forståelse for dit eget værd og betydningen af at tage medansvar for det gode fællesskab.

28) Hadsten Højskole, Hadsten

Oplevelser får du på Hadsten Højskole. De skaber rammerne for et stærkt fællesskab, og du bliver klogere på dig selv og på den verden vi alle er en del af.

29) Mariager Højskole, Mariager

Mariager Højskole er lig med muligheder, der kan sammensættes så de passer til dig. Du kan opleve, lære og fordybe dig i det du brænder for

30) Brande Højskole, Brande

BHS skaber gode rammer, tryghed og mulighed for at finde venner for livet. Du kan prøve dig selv af ved at tilmelde dig spændende fag.

31) Odder Højskole, Odder

Hele 80 afg har Odder Højskole på programmet. Du vælger frit mellem fag inden for eksempelvis film, journalistik, musik, psykologi, kunst, design og idræt.

32) Struer Højskole, Struer

Struer Højskole giver masser af motivation og glæder. På Struer fokuserer de på motion og bevægelse og lysten til at lave og spise sund mad. Sammen med andre får nye venner og vinkler på livet.

33) Vestjyllands Højskole, Ringkøbing

Vestjyllands Højskole er kreativ højskole med musik, sang, dans, teater, kunst, madlavning og økologi. Du kan som de fleste andre folkehøjskoler vælge imellem lange eller korte kurser.

34) Silkeborg Højskole, Silkeborg

Et højskoleophold i Silkeborg påvirker din dannelse som menneske. På Silkeborg Højskole handler det om ruste dig til uddannelse og til dét at være menneske.

35) Rødding Højskole, Rødding

Rødding Højskole er Danmarks første højskole grundlagt i 1844. Udover det stærke fællsesskab der bygger på højskolens traditioner, kan du fordybe dig i design, journalistik, politik, musik, tekstil og litteratur.

36) Vejle Idrætshøjskole, Vejle

Vejle Idrætshøjskole er skolen idrætten som samlingspunktet. Højskolen er super populær og giver dig oplevelser og færdigheder inden for et hav af sportsgrene og discipliner.

37) Børkop Højskole, Børkop

Børkop Højskole er en kristen højskole. Du får hjælp til at finde ud af, hvad du er god. Ved at lære om Gud og de kristne værdier, kan du lære at forvalte dine gaver og talenter til glæde for dig selv og verden.

38) Idrætshøjskolen Sønderborg, Sønderborg

Idrætshøjskolen Sønderborg har en fantastisk smuk beliggenhed. Omgivelserne skaber rammerne om idræt, der kan udspille sig i vandet, skoven og byen.

39) Testrup Højskole, Mårslet

Testrup Højskole ligger et stenkast fra Aarhus. De har fag som teater, filosofi, kunst, skriv og musik og du kan få sjove oplevelser og møde nye venner.

40) Engelsholm Højskole, Bredsten

Kunsthøjskole Engelsholm har kurser inden for eksempelvis fotografi, musik og billedkunst. Kreativitet og fællesskab er vigtige værdier på Engelsholm.