Nordisk friluftsliv | Ry Højskole
17350
page,page-id-17350,page-child,parent-pageid-15850,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,cookies-not-set,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.4.4,vc_responsive

NORDISK FRILUFTSLIV

NORDISK FRILUFTSLIV

Naturens kræfter
Den sene vinter byder på fantastiske muligheder for mødet med naturens kræfter og kontraster. Små afstande, farvestrålende solnedgange og oplevelsen af stjerner, der uden forstyrrende bylys ligger i tykke lag på himlen. Glæden over varme, lys, latter og fortælling ved bålet i lavuu (teltet), åbne vidder og frostgrader udenfor.

 

Forberedelse til Norgestur
På Nordisk Friluftsliv lærer du om de enkle midler, der er nødvendige, hvis du skal holde dig tør, mæt og varm i den lunefulde danske vinter. Hvis sneen falder, ligger Danmarks bedste ’vinterfjell’ lige uden for døren.
Vi afprøver vores færdigheder på kortere ture på og udenfor de lokale løjper, inden turen går til Norge i forløbets sidste uger.

nordisk-11-415-x315
SONY DSC

Vi skal til Gausta-området, hvor vi med Kvitavatn Fjellstuga som base, udforsker og udfordrer sneskoenes bæreevne og telemarkteknikkens grænser. Vi oplever fjeldets storhed og stilhed, når vi overnatter i snehuler og selvbyggede igloer, eller tager på dagsture i et af Nordens smukkeste skiområder.

 

Vi forventer, at du har lyst til at prøve dig selv af i trygge rammer, på et hold, hvor vi tager hånd om og hjælper og lærer af hinanden. Men vi prioriterer også, at der er udfordring; både til den der aldrig har haft en ski på og til den alpine skibums.

 

Stikord til forløbet:
Madlavning, Telemark, fjellski, snesko, topture, teamwork, snehule- og iglobygning, navigation og orientering, koordinering og turplanlægning, udstyrsfremstilling.
Nordisk Friluftliv er hovedfag på vinterskolen.

Klik tilbage til hovedsiden for Friluftsliv eller til Skema

Rundvisning På Faget Friluftsliv.

Med dette smugkig får du et hurtigt resume af forskellige friluftsture, samt et kig ned i et af højskolens smukkeste faglokaler – haven.

Her bor vi

RUNDVISNING

TILMELD

KONTAKT