Friluftsliv - Højskole med masser af friluftsliv & outdoor i smuk natur | Ry Højskole
Friluftsliv på Ry Højskole. Det handler om samarbejde, tillid og gode oplevelser i faget Friluftsliv. Prøv Outdoor-aktiviteter som kano, bjergbestigning, maraton, klatring m.m. Hyg dig ved bålet og nyd fællesskabet og friluftslivet på Ry Højskole.
15850
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15850,page-parent,page-child,parent-pageid-16588,ajax_updown_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.8,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

FRILUFTSLIV

FRILUFTSLIV & OUTDOOR I NATUREN OMKRING RY

Friluftsliv på Ry Højskole rummer muligheden for at opleve en ægte outdoor-verden fra en havkajak, en kano, en tømmerflåde eller et surfbræt. Havens høje træer er besat med klatregreb og indbyder til en tur til toppen eller et adrenalinkick, når du mærker det frie fald i kæmpegyngen, inden rebet griber dig.

 

På kajakpolobanen kan du kæmpe og gi den gas. Du kan hygge dig ved bålet med de andre, ro en morgentur eller tage på et trek i Danmarks største sø- og skovområde. Kort sagt er mulighederne for at møde natur, friluftsliv og fællesskab mange, og vi udbyder en lang række fag som er oplagte for dig, der søger udfordringer på en naturhøjskole.

 

Faglighed for nybegynder eller outdoor-nørden
Uanset om du har få, ingen eller mange erfaringer med friluftsliv, er der udfordringer for alle i fagene. Der er ingen krav om forudsætninger eller forudgående outdoor-kurser. Til gengæld er det vores ambition, at du får oplevelser, der giver mod og lyst til at udfordre, øve og måske mestre det du bliver grebet af. Der er rum til den nørdede teknikfreak, som vil beherske en bestemt grønlændervending eller forfine en klatreteknik. Men også til den der bare tager på tur for at se lappedykkerens dans på tæt hold.

Samarbejde og tillid
Fælles for alle friluftsfag er, at vi møder hinanden uden filter. Alle vil havne i nye situationer, hvor vi oplever nyt om os selv, hvor fordomme falder, og vi knytter bånd på en særlig måde. Vi har brug for hinanden og for alle. Helt konkret, når han der hænger i et reb 20 meter oppe er tryg, fordi du er der og sikrer ham. Men også som en del af det stærke fællesskab der opstår, når man er på ture sammen.

 

Mange fag med friluftsliv og rejser til Sverige og Norge
Sensommerfriluftsliv, Efterårsfriluftsliv, Nordisk Friluftsliv og Forårsfriluftsliv er hovedfagene, hvor der er god tid til faglig fordybelse, og hvor det vi lærer bringes i spil på overnatningsture i søhøjlandet og i en fordybelsesuge med friluftsliv i Danmark, Norge eller Sverige.

 

I hovedfaget Under Åben Himmel har man friluftsliv en hel dag. Det giver mulighed for dagsture, fordybelse i natur, håndværk, kano, kajak og klatring.

 

Derudover er der mulighed for at vælge en række andre natur- og bevægelsesfag, hvor du kan prøve kræfter med Adventure-race, Kano, Kajak og Klatring, Sensommersafari eller Vintersafari.

 

Læs mere om at rejse med Ry Højskole her.

 

Hvis du har spørgsmål til friluftsliv på Ry Højskole eller til valgmulighederne på skemaet, er du velkommen til at skrive til os på kontoret@ryhojskole.dk eller ringe på 8689 1888. Du er også meget velkommen til at besøge os og få en rundvisning.

Friluftsliv på højskole: kajak i dis

SENSOMMERFRILUFTSLIV

I sensommeren gør vi klar til en havkajaktur i den svenske skærgård. Før vi tager af sted, træner vi vores kajakfærdigheder, sikkerhed, redninger, lærer orientering med kompas og GPS, forbereder proviant til turen, og bliver klar til at begå os i naturen på naturens vilkår.

Læs mere

EFTERÅRSFRILUFTSLIV

I efteråret lærer vi at begå os på årstidens præmisser. Vi sejler ud i kano, havkajak og på tømmerflåde. Landjorden udforsker vi bl.a. på mountainbike eller fra en trætop.

Læs mere
Outdoor og lejer-stemning på Ry Højskole
Nordisk friluftsliv på Ry Højskole med is-klatring

NORDISK FRILUFTSLIV

I Nordisk Friluftsliv overnatter vi udendørs, fremstiller udstyr, og lærer hvordan vi overlever i den kolde, men smukke natur. Snehule- og iglo-bygning er også på programmet!

Læs mere

FORÅRSFRILUFTSLIV

I foråret arbejder vi med klatring- og sikringsteknikker, roteknikker og meget mere, som giver dig færdigheder til at opleve naturen på tætteste hold.

Læs mere
Friluftsliv i foråret på Ry Højskole
Klatring og outdoor-oplevelser på Ry Højskole

KAJAK, KANO & KLATRING

På én gang får du her de tre mest klassiske discipliner inden for friluftsliv: Kajak, kano og klatring. Sikkerhed, udstyr og teknik er fundamentet for de fantastiske oplevelser, der venter dig ude i naturen.

Læs mere

UNDER ÅBEN HIMMEL

Tag med på Natursafari i Søhøjlandet: Vi spiser af naturens forrådskammer, tager på trekking-ture og oplever naturen på helt nær hånd.

Læs mere
lappedykker og friluftsliv
Adventure race: Outdoor med Ry Højskole

ADVENTURE RACE

I faget Adventure Race lærer og træner vi bl.a. kajak, kanosejlads, mountainbike, orientering efter GPS, kort og kompas. Oplev styrken ved at samarbejde i et team og deltag i vores to årlige Adventure Race.

Læs mere

Rundvisning på faget friluftsliv.

Med dette smugkig får du et hurtigt resume af forskellige friluftsture, samt et kig ned i et af højskolens smukkeste faglokaler – haven.

Her bor vi

RUNDVISNING

TILMELD

KONTAKT